Update articol:

Laurenţiu Baciu, şeful fermierilor, acuzat că a folosit banii agricultorilor pentru vacanţe de lux

Foto Facebook Foto Facebook

Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a fost pus, astăzi, sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul de delapidare a circa 700.000 de lei din fondurile organizației, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorii au anunțat astăzi  că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale ”față de două persoane cu funcții de conducere din cadrul unei organizații profesionale neguvernamentale din sectorul agricol pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată”. Potrivit ordonanței prin care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, s-a reținut că ”în perioada 2012 -2019, cele două persoane și-au însușit suma de aproximativ 700.000 de lei din fondurile organizației profesionale neguvernamentale din sectorul agricol și au întocmit acte contabile false pentru a ascunde însușirea sumelor de bani”.

Surse judiciare au declarat că este vorba de preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu, care a fost reținut luni într-un dosar de delapidare și apoi pus sub control judiciar.

Laurenţiu Baciu este acuzat că, în ultimii 6 ani, a luat aproape 1 milion de lei din conturile Asociaţiei pentru Producătorii Agricoli din România. Banii s-ar fi dus pe vacanţe personale în Spania, alături de iubita acestuia, şi pe ceasuri şi alte bunuri scumpe, potrivit DIGI 24.

Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice au făcut în urmă cu două săptămâni percheziţii la sediul asociaţiei, de unde au ridicat mai multe documente care ar arăta că Laurenţiu Baciu a delapidat instituţia.

Se pare că dosarul a fost deschis în urma unui denunț din februarie 2019.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)