Update articol:

Leonardo Badea și-a înaintat demisia din funcția de președinte ASF, din 11 octombrie, pentru a-și prelua mandatul la BNR

Leonardo Badea - Presedinte ASF Leonardo Badea - Presedinte ASF

Leonardo Badea și-a înaintat, la Parlament, demisia din funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), cu efect din 11 octombrie, potrivit unor surse politice.

Acesta va prelua, din această săptămână, un mandat de viceguvernator la Banca Națională a României și va lăsa, cel puțin momentan, liber scaunul de șef ASF.

Informatia a fost confirmata de oficialii ASF, la solicitarea Financialintelligence.ro

Primvicepreședintele Elena Doina Dascălu va prelua atributiile președintelui o perioadă de timp, până când se va lămuri situaţia la nivel politic si va fi numit un nou presedinte .  

De altfel, se pare că postul de președinte ASF a fost intens folosit în „campania” cu privire la motiunea impotriva Guvernului.

***

Ordonanţa de urgenţă nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară arată:

Art. 13. – 26/04/2013 – Art. 13. – a fost modificat prin Lege 113/2013 (1) Preşedintele reprezintă A.S.F. ca autoritate administrativă autonomă, ca persoană juridică de drept public şi în raporturi de drept comun şi este ordonator de credite. (2) În cazul imposibilităţii temporare de exercitare a prerogativelor preşedintelui, reprezentarea A.S.F. revine prim-vicepreşedintelui.