Update articol:

LG din Coreea de Sud devine primul brand major de smartphone-uri care se retrage de pe piață

LG Electronics Inc din Coreea de Sud va renunţa la divizia de telefonie mobilă care înregistra pierderi, după ce nu a reușit să găsească un cumpărător, potrivit Reuters care scrie că, astfel, LG este primul brand important de smartphone care se retrage complet de pe piață.

Decizia sa de a renunța va lăsa o cotă de piaţă de 10% în America de Nord, unde este marca nr. 3, care va fi înghițită de Samsung Electronics și Apple Inc. „În Statele Unite, LG a vizat modele cu preț mediu – dacă nu chiar foarte scăzut – și asta înseamnă că Samsung, care are mai multe linii de produse la preț mediu decât Apple, va putea atrage mai bine utilizatorii LG”, a spus Ko Eui, analist la Hi Investment & Securities.

Divizia de smartphone-uri LG a înregistrat pierderi de aproape șase ani, totalizând aproximativ 4,5 miliarde de dolari. Abandonarea sectorului extrem de competitiv va  permite LG să se concentreze pe domenii de creștere, cum ar fi componentele vehiculelor electrice, dispozitivele conectate și casele inteligente, se arată într-un comunicat.

În vremuri mai bune, LG a lansat pe piață o serie de inovații în domeniul telefoanelor mobile, inclusiv camere cu unghi ultra-larg și, în vârf în 2013, a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume în urma Samsung și Apple.

Dar mai târziu, modelele sale emblematice au avut probleme de software,  de hardware, care combinate cu actualizări mai lente ale software-ului au făcut ca marca să decadă constant. Analiștii au criticat, de asemenea, compania pentru lipsa de expertiză în marketing în comparație cu rivalii chinezi.

În timp ce alte mărci cunoscute de telefoane mobile, cum ar fi Nokia, HTC și Blackberry, au căzut, de asemenea, de pe înălțimi înalte, acestea încă nu au dispărut complet.

Cota globală actuală a LG este de doar aproximativ 2%. Anul trecut, au fost livrate 23 de milioane de telefoane, comparativ cu 256 de milioane pentru Samsung, potrivit Counterpoint. În plus față de America de Nord, are o prezență considerabilă în America Latină, unde se clasează pe locul 5.

Divizia de smartphone-uri LG, cea mai mică dintre cele cinci divizii ale sale, care reprezintă aproximativ 7% din venituri, este așteptată să fie lichidată până la 31 iulie. În Coreea de Sud, angajații diviziei vor fi mutați la alte companii și filiale LG Electronics, în timp ce în altă parte deciziile privind angajarea vor fi luate la nivel local.

Analiștii au spus că, într-o conferință telefonică, li s-a spus că LG intenționează să își păstreze brevetele tehnologice de bază 4G și 5G, precum și personalul principal de cercetare și dezvoltare și că va continua să dezvolte tehnologii de comunicare pentru 6G. Aceștia nu au decis încă dacă vor licenția o astfel de proprietate intelectuală în viitor, au adăugat ei.

LG va oferi asistență de service și actualizări de software pentru clienții produselor mobile existente pentru o perioadă de timp care va varia în funcție de regiune, a adăugat acesta.

Discuțiile pentru a vinde o parte a afacerii către grupul Vingroup din Vietnam au eşuat.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VRANCART SA (VNC) (30/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

MECANICA CEAHLAU (MECF) (30/05/2023)

Hotarari AGA O & E 30.05.2023