Update articol:

LIBERTY Galați: o cifră de afaceri de 1,77 miliarde de lei și EBITDA de 256 milioane de lei, în primul trimestru 2021

   * Compania prognozează un al doilea trimestru și mai puternic, potrivit oficialilor firmei 

  • Se lucrează la planificarea proiectelor de transformare GREENSTEEL

 

LIBERTY Galați, cel mai mare producător integrat de oțel din România, a raportat pentru primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de 1,77 miliarde de lei (359 milioane de Euro) și EBITDA (profit operațional înainte de scăderea amortizărilor, dobânzilor și impozitul pe profit) de 256 milioane de lei (52 milioane de Euro), cele mai bune rezultate trimestriale înregistrate din 2008 până în prezent. Este o continuare a evoluției  pozitive din cea de-a doua jumătate a anului trecut, potrivit oficialilor companiei. În 2020 LIBERTY Galați a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 4,7 miliarde de lei (1 miliard de Euro) și EBITDA de 187 milioane de lei (38 milioane de Euro).

Un comunicat Liberty precizează: “Compania este în prezent în cursul unei creșteri semnificative de producție, atingându-se aproximativ 531.000 de tone în primul trimestru al anului 2021. Acest lucru se compară cu cele aproape 2 milioane de tone de oțel livrate în 2020, realizate în pofida faptului că prima jumătate a anului 2020 a fost afectată de provocarea extrem de dificilă cu care s-a confruntat piața europeană a oțelului și exacerbată de pandemia Covid-19, aspecte care au forțat un număr de clienți-cheie să își oprească  operațiunile. Datorită îmbunătățirilor operaționale și gestionării eficiente a producției sale, Combinatul nu a trebuit să își înceteze operațiunile – așa cum au făcut mulți alți producători europeni – ci a continuat să își servească, prompt, clienții. Piața și-a revenit în a doua jumătate a anului.

Echipa de conducere accelerează acum pregătirea unei game de proiecte pentru îmbunătățirea infrastructurii existente și a calității portofoliului de produse, precum și a inițiativelor strategice care vor sprijini transformarea Combinatului într-un furnizor GREENSTEEL, neutru de carbon, până în 2030. Acestea includ implementarea a două cuptoare cu arc electric, o instalație de reducere directă a fierului, o capacitate care să producă hidrogen precum și parcuri de energie regenerabilă solară și eoliană. Aceste proiecte vor fi susținute de colaborări cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cu un institut de cercetare-dezvoltare și se vor concretiza în teme de cercetare care vor spori capacitatea Combinatului de a utiliza tehnologia de fabricare a oțelului bazată pe hidrogen”.

Aida Nechifor, Directorul General al LIBERTY Galați, de la 1 iunie 2021, a declarat: „Sunt extrem de mândră de rezultatele obținute de LIBERTY Galați, unitatea emblematică a LIBERTY Steel Group în Europa, pentru produse plate. Concentrarea, angajamentul și determinarea colegilor noștri din Galați ne-au permis să depășim provocările din ultimul an și ne-au asigurat că putem continua să ne servim clienții fără întrerupere, chiar și în cele mai dificile momente. Suntem foarte încântați că Alianța GFG își păstrează angajamentul de a construi un viitor durabil pentru Combinat, astfel încât să putem contribui la economia regiunii și a României, în anii următori. Rezultatele pentru primul trimestru sunt cele mai bune pe care le-am văzut de mulți ani încoace, dar ne așteptăm la rezultate chiar mai bune în al doilea trimestru”.

Aida, care lucrează în Combinatul de la Galați de mai bine de 20 de ani, inclusiv ca Director Financiar, este prima femeie care conduce unitatea în cei 55 de ani de la înființarea acesteia, precum și prima  aflată la conducerea unei fabrici metalurgice de asemenea proporții din România. Aida mai are și responsibilitatea conducerii LIBERTY Skopje, o unitate de laminare din Macedonia de Nord.

LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, o grupare internațională de întreprinderi și investiții deținută de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată în trei piloni industriali de bază: LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group, independenți unul de altul, însă uniți prin valori comune și având scopul de a crea un viitor durabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și are venituri de 20 miliarde dolari SUA.

LIBERTY Galați este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forță de muncă de circa 6.800 de oameni și o capacitate de producție actuală de peste 2 milioane de tone de oțel pe an pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022