Update articol:

Liderii UE au fost de acord să interzică 90% din importurile de petrol rusești până la sfârșitul anului

Sursa Pixabay

* Liderii UE au convenit luni să interzică majoritatea importurilor de petrol rusești, ca parte a unui nou pachet de sancțiuni împotriva Moscovei

 

Uniunea Europeană a fost de acord să interzică 90% din importurile de petrol rusești până la sfârșitul anului, au anunțat luni liderii Consiliului European.

Pachetul de sancţiuni  va acoperi ţiţeiul, precum şi produsele petroliere, livrate din Rusia către statele membre, dar va fi introdusă o excepţie temporară pentru ţiţeiul livrat prin conductă. Astfel, va fi interzis petrolul rusesc livrat de petroliere, în timp ce excepţia va fi făcută pentru segmentul sudic al conductei Druzhba, care reprezintă 10% din importurile de petrol rusesc, a declarat luni președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Consiliul European a adăugat că, în cazul unor „întreruperi bruște” a aprovizionării, vor fi introduse „măsuri de urgență” pentru a asigura securitatea aprovizionării.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că sancţiunile vor avea un impact imediat asupra a 75% din importurile de petrol ruseşti, iar până la sfârşitul anului 90% din petrolul rusesc importat în Europa va fi interzis.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021