Update articol:

Liderii UE trimit un mesaj Chinei: Folosește-ți puterea şi influenţa pentru a-l opri pe Putin

china Yuanul chinez
  • Vorbind joi la CNBC, premierul italian Mario Draghi a spus: „China este [cea] cea mai importantă țară, ea poate fi crucială în procesul de pace”.

  • Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, a mai spus: „China este un jucător important și trebuie să ne asigurăm că China este pe partea dreaptă a istoriei în acest război”.

 

Liderii UE au avut un mesaj pentru Beijing în timp ce s-au reunit la Bruxelles pentru a discuta despre noi sancțiuni împotriva Rusiei: oprirea președintelui Vladimir Putin.

Autoritățile chineze au refuzat până acum să condamne pe deplin invazia neprovocată de către Rusia a vecinului său și au susținut plângerile Moscovei cu privire la extinderea NATO. Oficialii Statelor Unite au mai spus că Rusia a cerut Chinei sprijin militar și economic – lucru pe care Kremlinul și Beijingul l-au negat.

Vorbind joi la CNBC, prim-ministrul italian Mario Draghi a spus: „China este cea mai importantă țară, ea poate fi crucială în procesul de pace, are multă putere, influenţă,  așa că așteptăm cu toții”.

Prim-ministrul Letoniei, Arturs Karins, a mai spus pentru CNBC: „China are de ales, este mai degrabă o alegere simplă: fii de partea Rusiei – care poartă război împotriva Ucrainei, bombardează femei, copii, spitale – sau găsește o modalitate de a lucra cu Europa, cu SUA și cu democrațiile occidentale.”

Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, a numit China un „jucător major” și a spus că Uniunea Europeană trebuie să se asigure că „China este pe partea corectă a istoriei în acest război”.

Marin a adăugat că „dacă China ajută Rusia, atunci sancțiunile nu vor funcționa așa cum vrem noi să funcționeze”.

Uniunea Europeană, alături de SUA, Regatul Unit, Canada și alții, au impus diverse runde de sancțiuni Moscovei pentru invazia sa inițială și războiul ulterior în Ucraina. Se preconizează că acestea vor contribui la o contracție de 15% a economiei ruse în acest an, care, combinată cu o scădere de 3% anul viitor, înseamnă anularea a 15 ani de creștere economică, potrivit Institutului de Finanțe Internaționale.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative