Update articol:
Ministerul Economiei vrea să acorde fonduri în valoare de 1 miliard de euro companiilor afectare de SARS-C0V-2

Liviu Rogijinaru, secretar de stat: ”Ne gândim să oferim până la 800.000 de euro nerambursabili/beneficiar, bani care pot merge spre companiile mijlocii și mari din industrie și comerţ”

Un miliard de euro, fonduri de la Ministerul Fondurilor Europene ar putea intra în bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pentru a fi puși la dispoziția companiilor din domeniile afectate de criza creată de pandemia de COVID-19.

La o primă evaluare, aproximativ 350 milioane de euro ar putea merge spre companiile din HoReCa şi transporturi, iar aproximativ 100 milioane euro ar putea fi acordate ca vouchere firmelor care nu au avut angajaţi. Se dorește ca restul de 550 milioane de euro să poată merge spre companiile care vor să înceapă producţia.

”Ne gândim ca în acest program să oferim până la 800.000 de euro nerambursabili/beneficiar, bani care pot merge spre companiile mijlocii și mari din industrie și comerţ. Încercăm să nu facem nimic restrictiv. Încercăm să facem o bază de selecţie cât mai corectă, iar controalele să fie după ce am dat banii. Absolut toată procedura se va desfășura online“, a declarat Liviu Rogijinaru, secretar de stat MEEMA.

BVB | Știri BVB