Update articol:

Livrarea prin Skynet: Ford testează roboţii fără cap, în mașinile fără șofer, pentru livrarea la domiciliu (video)

Foto Youtube Foto Youtube

Încercați să-i convingeți pe copiii dvs. că nu sunt în mijlocul unui coșmar distopic, când un robot fără cap coboară singur din spatele unei mașini fără șofer, pentru a livra o pizza într-o seară de vineri, potrivit zerohedge.com.

 

Acesta este viitorul pe care Ford îl imaginează. Dacă un vehicul autonom sosește la domiciliu pentru o livrare, întrebarea pusă de mult timp a fost: “Cine va purta pachetul, bagajele sau pizza până la ușă?”

Răspunsul este, desigur, un robot.

Potrivit Bloomberg, Ford vrea să utilizeze “Digit”, un Android care are două picioare și două brațe capabile să transporte până la 40 de kilograme, având o cameră încorporată cu un senzor de mişcare tip radar laser.

În ciuda aspectului ciudat al DIGIT, creierele de business au în mintea lor întrebarea mult mai importantă a profitului. Modul de livrare fără şofer  reduce concentrarea asupra siguranței pasagerilor umani și ajută la rezolvarea unei probleme în creștere care s-a dezvoltat ca urmare a creșterii cumpărăturilor on-line: costurile de livrare. De exemplu, Amazon a cheltuit 27 de miliarde de dolari pe livrări doar anul trecut.

Experții văd costurile de livrare scăzând cu aproximativ 60% sau mai mult prin eliminarea șoferilor umani din procesul de livrare. Scopul companiei Ford este de a implementa aceşti  roboți de livrare încă din anul 2021, alături de flota autovehiculelor autonome.

Reacția umană este o parte a cercetării lui Ford, care va începe testele din lumea reală din cadrul fabricilor Ford și pe drumurile din Michigan și Pittsburgh. În ciuda aspectului ciudat, fără cap, Stephens nu crede că roboții sunt dezgustători: “Digit arată de fapt destul de prietenos. Aspectul inofensiv va fi un lucru cheie pentru ca oamenii să aibă încredere în robot”.

Digit a fost creat de Agility Robotics, un start-up cu un număr de angajaţi mai mic de 30 de persoane. CTO-ul companiei, Jonathan Hurst, a declarat că nu a văzut pe nimeni să reacționeze negativ la Digit, în ciuda aspectului său bizar.

Livrările de bază nu sunt doar singurul lucru la care se gândeşte Ford  – cele două companii cercetează scenariile urbane în care roboții ar trebui să aibă acces la clădirile cu apartamente.

Planul este de a introduce roboții pe piață, cu asistență umană.

Ford a investit deja 332 miliarde de dolari pentru livrările autonome.

 

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/03/2021)

Reluare plata dividend 2019

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza

Erste Group Bank AG (EBS) (02/03/2021)

Notificare - detineri < 4%