Update articol:

Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc

pixabay.com pixabay.com

Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca răspuns la invazia Ucrainei, a anunţat duminică Downing Street, în prima zi a unui summit G7, informează France Presse, potrivit Agerpres.

“Aceste măsuri îi vor lovi direct pe oligarhii ruşi şi vor ataca inima maşinii de război a lui Putin”, a declarat prim-ministrul britanic Boris Johnson, care se va reîntâlni pentru trei zile cu liderii marilor puteri industrializate în Germania.

“Putin îşi iroseşte resursele în scădere în acest război inutil şi barbar. Îşi hrăneşte ego-ul în detrimentul poporului ucrainean şi al celui rus”, a adăugat el, citat într-un comunicat.

“Trebuie să tăiem finanţarea regimului lui Putin. Asta facem cu aliaţii noştri”, a adăugat el.

Rusia este o importantă ţară producătoare de aur ale cărei exporturi au reprezentat aproape 15 miliarde de euro în 2021, potrivit Downing Street.

Interzicerea aurului pe pieţele londoneze, un important centru financiar pentru schimbul de materii prime, va avea “un impact uriaş asupra capacităţii lui Putin de a strânge fonduri”, a insistat guvernul britanic.

Acest lucru va afecta în special elitele ruse care ar fi putut cumpăra aur “în încercarea de a eluda sancţiunile occidentale”, a adăugat guvernul britanic.

Cu toate acestea, aceste măsuri vizează doar aurul nou extras din Rusia şi nu cel achiziţionat înainte de instituirea acestui embargou.

Marea Britanie a impus printre cele mai dure sancţiuni occidentale împotriva Rusiei de când a început invazia Ucrainei în urmă cu patru luni, vizând sectorul financiar, petrolul, zeci de oligarhi, reprezentând în total peste 100 de entităţi şi 1.000 de persoane.

Liderii G7 (Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Italia, Canada şi Japonia) se întâlnesc începând de duminică în sudul Germaniei pentru un summit de trei zile, urmat de o reuniune a ţărilor NATO la Madrid.

BVB | Știri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (08/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

PROMATERIS S.A. (PPL) (08/08/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 02.08.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/08/2022)

Structura actionariat la data de 31 iulie 2022

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (08/08/2022)

Rascumpararea actiuni proprii perioada 01-05.08.2022