Update articol:

Loteria Română şi Autoritatea pentru Digitalizarea României cooperează pentru implementarea online a jocurilor loto

Compania Naţională “Loteria Română” S.A. şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) colaborează pentru implementarea, în cel mai scurt timp posibil, a jocurilor loto online, potrivit unui comunicat remis luni de “Loteria Română”.

Compania consideră ca fiind imperios necesară urgentarea implementării jocurilor loto online, în contextul actualei crize provocată de epidemia de Covid-19.

Directorul general al “Loteriei Române”, Sebastian-Iacob Moga, a explicat că proiectul de implementare online a jocurilor loto făcea parte din strategia companiei încă dinainte de debutul crizei coronavirusului.

“Implementarea jocurilor loto online a fost încă de când am preluat mandatul de director general, la începutul lunii ianuarie a acestui an, unul dintre cele mai importante obiective ale managementului actual al companiei. Avem convingerea că introducerea acestei modalităţi de participare la jocurile loto este o facilitate aşteptată de mulţi ani de toţi jucătorii noştri (…). Am decis urgentarea demersurilor de implementare a jocurilor loto online, începute de managementul companiei încă dinaintea declanşării acestei situaţii de criză. Aşa cum am convenit cu reprezentanţii Autorităţii pentru Digitalizarea României, cărora doresc să le
mulţumesc şi pe această cale pentru deschiderea de care au dat dovadă încă de la început, vom implementa aceasta noua modalitate de joc, etapizat, în cel mai scurt timp posibil”, a declarat directorul general al Loteriei Române.

Pe de altă parte, preşedintele preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaş, afirmcă că implementarea online a jocurilor loto reprezintă un proiect important pentru ADR.

“Colaborarea pe care o avem cu ‘C.N. Loteria Română’ S.A. pentru implementarea etapizată a jocurilor loto online reprezintă un proiect important, având în vedere faptul că este vorba despre una dintre cele mai vechi instituţii româneşti, al cărei principal obiectiv este acela de a contribui la finanţarea obiectivelor de interes naţional. Suntem onoraţi că ne aducem contribuţia la
implementarea unui proiect aşteptat de mulţi români, de a cărui reuşită depinde, în bună măsură, redresarea uneia dintre cele mai importante companii naţionale, după această criză pe care o traversează întreaga economie românească. Împreună cu întreaga echipă de specialişti şi colaboratori ai Autorităţii pentru Digitalizarea României, avem convingerea că acest proiect va fi încă o reuşită”, a comentat Sabin Sărmaş, potrivit Agerpres.

Recent, Sorin Constantinescu, expert în industria jocurilor de noroc, ne-a declarat: “De mult timp, Loteria trebuia să acţioneze mai activ pe online. Chiar am propus, acum câteva luni,  ministrului Economiei, cât şi directorului general al Loteriei deschiderea unui site online. Dacă se luau atunci măsuri, deja Loteria avea online în această perioadă de criză. 

Am mai venit cu o soluție recent, aceea ca Loteria să vândă bilete online și să redeschidă partea de joc 6 din 49, pentru că biletele se pot vinde online, nu este necesară prezenţa fizică a vânzătorilor și extragerile se pot face în studiourile de televiziune, fără public. Ar putea  face aceste lucruri măcar să își acopere 80 la sută sau chiar 100 la sută din chletuielile lunare curente până se redresează situaţia”. 

 

 

 

Loteria Română a suspendat temporar activitatea de comercializare a produselor loteristice, loz, loto, videoloterie şi pariuri mutuale; Sorin Constantinescu: Loteria ar fi trebuit să lase deschise canalele de vânzare a produselor loto din Carrefour și OMV Petrom

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative