Update articol:

Loteria Română a suspendat temporar activitatea de comercializare a produselor loteristice, loz, loto, videoloterie şi pariuri mutuale; Sorin Constantinescu: Loteria ar fi trebuit să lase deschise canalele de vânzare a produselor loto din Carrefour și OMV Petrom

Loteria Română a suspendat temporar activitatea de comercializare a produselor loteristice, loz, loto, videoloterie şi pariuri mutuale, potrivit unui anunţ postat pe site-ul companiei.

Unele surse din industria jocurilor de noroc susţin că activitatea Loteriei Române va fi grav afectată în această perioadă şi că ar trebui să se dezvolte cât mai mult în zona de online.      

Sorin Constantinescu, expert în industria jocurilor de noroc, ne-a declarat: “Într-adevăr, conform Ordonanţei Militare, toate spațiile de jocuri de noroc trebuie închise. După părerea mea și citind Ordonanța, Loteria Română ar fi putut să lase deschise măcar punctele de vânzare  din rețeaua  Carrefour și benzinăriile OMV Petrom,  pentru că acelea nu sunt spații de jocuri de noroc și puteau fi folosite ca Loteria să mai producă niște bani. Chiar cu activitatea suspendată, Loteria are nevoie cam de 3 milioane de euro ca să își plătească salariile și cheltuielile curente”.

Cu privire la dezvoltarea Loteriei Române în mediul online, Sorin Constantinescu ne-a spus că, de mult timp, compania trebuia să acţioneze mai activ pe acest segment: “Chiar am propus, acum câteva luni,  ministrului Economiei, cât şi directorului general al Loteriei deschiderea unui site online. Dacă se luau atunci măsuri, deja Loteria avea online în această perioadă de criză. 

Am mai venit cu o soluție săptămâna trecută, aceea ca Loteria să vândă bilete online și să redeschidă partea de joc 6 din 49, pentru că biletele se pot vinde online, nu este necesară prezenţa fizică a vânzătorilor și extragerile se pot face în studiourile de televiziune, fără public. Ar putea  face aceste lucruri măcar să își acopere 80 la sută sau chiar 100 la sută din chletuielile lunare curente până se redresează situaţia”. 

Contactaţi de noi pentru informaţii suplimentare, oficialii Loteriei Române ne-au transmis: “Având în vedere Decretul Președintelui României nr.195/16.03.2020 pentru instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Ordonanța militară nr. 1/17.03.2020, Loteria Română s-a conformat întocmai măsurilor dispuse prin aceste acte normative și a suspendat temporar activitatea de comercializare a tuturor produselor loteristice, în toate agenţiile loto, inclusiv cele din reţeaua mandatară, începând cu ziua de miercuri, 18.03.2020.

Suspendarea activității jocurilor de noroc organizate de Loteria Română prin agențiile proprii și mandatare reprezintă un act firesc, de conformare cu cadrul legal aplicabil pe durata situației de urgență.

Asigurarea continuității activității Companiei reprezintă o preocupare continuă și prioritară a conducerii executive și neexecutive, însă orice strategie este subordonată în acest moment măsurilor guvernamentale de protecție și prevenire a răspândirii COVID-19”. 

 

 

 

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) Semestrul II-2021

MedLife S.A. (M) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/01/2022)

Autorizare Fondul Proprietatea in calitate de Fond de Investitii Alternative

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/01/2022)

Convocare AGEA pentru data de 21 martie 2022

VRANCART SA (VNC) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2021