Update articol:

Lucian Anghel, BVB: Românii îşi doresc să investească în afaceri

Sursa foto: BVB Sursa foto: BVB

Preşedintele BVB: Randamentul investiţiei la bursă în primele 7 luni ale anului pe indicele principal BET, incluzând şi dividendele, a fost de 11,4%, ceea ce înseamnă că “investitorii au fost remuneraţi consistent peste dobânda bancară şi peste inflaţie”

Românii îşi doresc să investească într-o afacere dacă ar avea bani, aproape la fel de mult cât îşi doresc achiziţia unei case sau a unui teren, iar dorinţa de a deveni antreprenor există la nivelul întregii ţări, chiar dacă Bucureştiul este puţin în faţa regiunilor, cu o pondere de 46,3%, susţine Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
“Conform unor studii din România, la întrebarea ce aţi face dacă aţi avea 100.000 de euro în plus, pentru mine a fost o surpriză plăcută să văd că, aproape la acelaşi nivel cu achiziţia unei case, a unui teren, renovare sau îmbunătăţirea spaţiului locativ, cam la acelaşi nivel sau undeva foarte puţin sub se află intenţia de a investi într-o afacere. Deci mulţi români îşi doresc să investească într-o afacere. Ceea ce este un lucru foarte bun, există această dorinţă dacă ar avea bani”, a precizat, astăzi, Lucian Anghel, la Forumul Antreprenorilor Made in Romania – Cum să devii un antreprenor de succes.
Acesta afirmă că şi în cazul sondării dorinţei de deveni antreprenori la nivel de regiuni, rezultatele studiului au arătat diferenţe foarte mici între acestea, chiar dacă Bucureştiul este puţin peste.
“În cadrul aceluiaşi studiu s-a sondat dorinţa de a deveni antreprenor. Şi într-adevăr a fost o altă surpriză foarte plăcută şi interesantă: faptul că la nivelul întregii ţări nu doar Bucureşti, care este puţin în faţa altor regiuni, există dorinţa de a fi antreprenor. Bucureşti are 46,3%, Muntenia – Dobrogea – 45,6%, Transilvania – Maramureş – 44,7%, Moldova – Bucovina – 44,4%. Diferenţele nu sunt mari, iar dorinţa de a fi antreprenor există la nivelul întregii ţări. Evident avem nevoie de know-how, de finanţare, încredere, tenacitate. Sunt foarte multe lucruri pe care antreprenorii ar trebui să le deţină”, a spus Anghel, potrivit Agerpres.
Preşedintele CA al BVB a precizat că una dintre barierele existente în România pe acest segment ar fi lipsa exemplelor de succes, în condiţiile în care se vorbeşte mai mult de falimente şi insolvenţe.
Preşedintele BVB a menţionat că randamentul investiţiei la bursă în primele 7 luni ale anului pe indicele principal BET, incluzând şi dividendele, a fost de 11,4%, ceea ce înseamnă că “investitorii au fost remuneraţi consistent peste dobânda bancară şi peste inflaţie”.
Nu în ultimul rând, preşedintele CA al BVB a făcut un apel către antreprenori de a folosi piaţa Aero de la BVB, destul de puţin cunoscută, pentru că aduce beneficii extrem de mari pentru dezvoltarea unei afaceri.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/02/2024)

Teleconferinta rezultate financiare preliminare 2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/02/2024)

Disponibilitate Raport Rezultate Financiare Preliminare 2023

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/02/2024)

Disponibilitate raport rezultate financiare preliminare 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (27/02/2024)

Demersuri vanzare actiuni Biroul de Investitii Regional Oltenia IFN S.A.