Update articol:

Lucian Bode, PNL: Ministrul Răzvan Cuc este artizanul dezastrului de la TAROM  și lasă în urma sa o companie pe butuci

 

 

Compania TAROM a ajuns din nou în criză din cauza iresponsabilității ministrului Răzvan Cuc care nu mai este de mult timp un ministru al transporturilor, ci un instrument politic al PSD, susţine deputatul PNL Lucian Bode, Președinte Comisie pentru transporturi și infrastructură.

Consiliul de Administraţie Tarom l-a desemnat pe George Costin Barbu în funcţia de director general provizoriu

 

Acesta precizează: “Este a doua oară în 7 luni când PSD, prin ministrul Răzvan Cuc, pune în pericol menținerea în condiții legale de operare a companiei naționale de transport.

Prin demiterea intempestivă a Directorului General, în urma  acuzațiilor grave aduse de acesta legat de menținerea la sol a aeronavelor Tarom – astfel încât unii parlamentari să nu ajungă la timp la votul moțiunii de cenzură – la pachet cu vestea că noul director desemnat a refuzat să semneze contractul de mandat, se creează premisele unui nou blocaj de proporții pentru TAROM.

Această situație gravă este de fapt adevărata cauză pentru rămânerea la sol a aeronavelor TAROM! Practic, TAROM nu are în momentul de față o persoană în funcția de Director General, ceea ce periclitează grav menținerea în condiții de valabilitate a certificatului de operator aerian (AOC).

Aici nu vorbim despre o simplă  dispută politică! Vidul managerial creat, chiar și pentru câteva ore, alături de imixtiunile politice abuzive au întrerupt continuitatea existenței unei persoane la conducerea TAROM pe funcția de Director General, ceea ce, de fapt, generează un pericol iminent, atâta vreme cât AOC se suspendă de drept în condițiile inexistenței în funcție a unui Director General, chiar și interimar. Consecințele unei asemenea situații sunt uriașe și nu pot fi trecute cu vederea, deoarece pasagerii și aeronavele nu mai sunt de facto sub umbrela de protecție a unui AOC valabil.

Singura soluție de avarie este ca actualul Consiliu de Administrație al TAROM să numească de urgență  un Director General interimar care să fie comunicat Autorității Aeronautice Civile Române pentru a se asigura continuitatea valabilității certificatului de operator aerian.

Cu fiecare zi care trece  în care  ministrul Cuc patronează acest minister – demis fiind, echivalează cu prăbușirea companiei TAROM”.

 

Valentin Gvinda, desemnat director general Tarom, refuză funcţia (vezi comunicarea transmisă conducerii Tarom)

 

 

BVBStiri BVB

CEMACON SA (CEON) (23/06/2021)

Linie de Productie Invelis Ceramic

PREBET SA AIUD (PREB) (23/06/2021)

Notificare prag detineri/vot<15%

ELECTROARGES SA (ELGS) (23/06/2021)

Schimbari in Componenta CA - Numire Administratori Provizorii

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (22/06/2021)

Convocare AGAO 26.07.2021/ 27.07.2021