Update articol:

Lucian Bode, PNL: “Situația din energie este de-a dreptul gravă, scăpată de sub control”

Situația din energie este de-a dreptul gravă, scăpată de sub control, iar cei responsabili de domeniul energetic, oameni promovați de PSD strict  pe bază de carnet de partid, sunt atât de incompetenți, încât ei chiar nu înțeleg riscurile la care expun România, susţine deputatul Lucian Bode, vicepreşedinte PNL şi fost ministru al Economiei. 
 
Acesta explică: “Motivele pentru care Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență, prin moțiune de cenzură, sunt multiple. Un domeniu care a primit lovitură după lovitură prin politicile falimentare aplicate de Guvernul PSD, a fost domeniul energetic. 
 
În ultimii 3 ani, PSD a lăsat România fără energie – la propriu și la figurat. PSD-ul a împins situația pe buza prăpastiei! România nu mai poate fi condusă de incompetenți și oameni fără viziune, care servesc unor interese cu totul contrare României! Au aruncat economia românească în haos prin OUG 114! Au vulnerabilizat securitatea energetică a țării și ne-au pus într-o situație delicată față de partenerii externi. Au adus România în situația în care nu își mai poate asigura necesarul de energie electrică din surse interne, au alungat investitorii străini, au distrus producția de cărbune, iar prețul energiei electrice a explodat și a atins un maxim istoric.
 
În urmă cu câteva zile, un înalt oficial al celei mai mari companii care activează în sectorul energetic românesc, făcea o afirmație șocantă: «În anul 2019 România a trecut de două ori pe lângă black-out, o întrerupere generală a alimentării cu energie electrică la nivel național, ceea ce ar fi însemnat pentru România, pierderi de sute de milioane de euro». Unde o să ajungem în acest ritm? Situația este de-a dreptul gravă, scăpată de sub control, iar cei responsabili de domeniul energetic, oameni promovați de PSD strict  pe bază de carnet de partid, sunt atât de incompetenți, încât ei chiar nu înțeleg riscurile la care expun România. Ei bine, este semnalul ca ei trebuie să plece acasă!”
 
 

România a fost aproape de un blackout de două ori în acest an, a spus Franck Neel,
Membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Gas și Președintele Federației Patronale Petrol și Gaze, la Masa Rotundă EVOLUȚIA PREȚULUI GAZELOR NATURALE PRIN RESTRUCTURAREA SECTORULUI GAZELOR NATURALE, organizată de Financial Intelligence și Asociația Energia Inteligentă.

Potrivit acestuia, cele două momente au fost acum câteva zile, când a fost oprita o unitate a Centralei de la Cernavodă, și la începutul anului, în perioada de iarnă.

Cele două situații au venit pe fondul faptului că nu s-au făcut investiții în centrale, în condițiile în care aceste investiții nu sunt stimulate. Pentru a putea fi finanțate astfel de proiecte de investiții de către bănci, trebuie să poți avea contracte pe termen lung, a mai spus oficialul FPPG.

În replică, Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, a caracterizat drept “o exagerare” declarația că România a fost foarte aproape de blackout (pană generală de curent) de două ori în acest an, făcută de Franck Neel. Doru Vișan a spus că nu am fost, niciun moment, aproape de blackout, întrucât Transelectrica nu a disponibilizat rezervele.

 
 

BVBStiri BVB

CEMACON SA (CEON) (23/06/2021)

Linie de Productie Invelis Ceramic

PREBET SA AIUD (PREB) (23/06/2021)

Notificare prag detineri/vot<15%

ELECTROARGES SA (ELGS) (23/06/2021)

Schimbari in Componenta CA - Numire Administratori Provizorii

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (22/06/2021)

Convocare AGAO 26.07.2021/ 27.07.2021