Update articol:

Lucian Bode: “Ministerul Energiei a devenit un perceptor de taxe în slujba Guvernului”

Companiile din domeniul energiei, la care statul român este acționar, au devenit din nou ținta acestui Guvern a cărui singură preocupare este secătuirea lor de resurse, susţine deputatul PNL Lucian Bode, într-o declaraţie de presă.

Acesta explică: “A venit acum rândul Romgaz și Nuclearelectrica să fie stoarse de veniturile suplimentare printr-o decizie a Ministerului Energiei care solicită dividende suplimentare de la aceste companii. Astfel, în cazul Romgaz SA, CA-ul societății a avizat solicitarea Ministerului Energiei de redistribuire a unor dividende suplimentare în valoare de peste 500 milioane lei, iar pentru Nuclearelectrica valoarea este de 258 milioane lei.

Constat cu surprindere și indignare că Ministerul Energiei a devenit un perceptor de taxe în slujba Guvernului care, din foame de bani, pune presiune pe companiile energetice profitabile să vireze surplusul la bugetul de stat. În loc să lase aceste resurse companiilor pentru îndeplinirea planului de investiții, Guvernul a lansat o adevărată prigoană împotriva acestora. Cel mai probabil vor intra și alte companii energetice profitabile, precum Hidroelectrica sau Electrica SA în malaxorul guvernamental și vor fi obligate să vireze aceste sume suplimentare.

Nuclearelectrica a convocat acționarii pentru aprobarea unor dividende suplimentare de 238 milioane lei

 

Atrag atenția Ministrului Energiei, domnului Anton Anton, că, girând această politică guvernamentală păguboasă, lovește direct în interesele companiilor pe care le are în portofoliu, dar mai grav aduce mari prejudicii siguranței și securității energetice a României.

Este inadmisibil să fii Ministrul Energiei și să ai ca unic scop vulnerabilizarea acestor companii, în loc să fii preocupat de dezvoltarea și consolidarea lor pe piața energetică!

Dezvoltarea pieței românești de energie nu poate fi realizată prin promovarea unor astfel de decizii! Când lovești aceste companii, pui în pericol îndeplinirea obiectivului de țară, acela de a transforma România în hub energetic regional”!

Conducerea Romgaz a decis să distribuie un dividend suplimentar de 1,30 RON/acţiune (Actualizare)

Lucian Bode îi solicită  ministrului Anton Anton să oprească acest asalt asupra companiilor energetice românești și să definitiveze Strategia Energetică a României, care să fie înaintată Parlamentului spre dezbatere, document vital pentru asigurarea securității energetice și a competitivităţii economiei, precum și pentru o bună guvernanţă a sectorului energetic.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021