Update articol:

Macron cere ”o încheiere rapidă şi ambiţioasă a negocierilor” privind impozitarea multinaţionalelor

Emmanuel Macron Sursa foto: elysee.fr

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri “o încheiere rapidă şi ambiţioasă a negocierilor” privind impozitarea multinaţionalelor după acordul încheiat sâmbătă la reuniunea G7 de la Londra, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Aceste negocieri sunt cruciale şi, în contextul în care ne confruntăm cu o epidemie, cu o criză economică fără precedent, este inacceptabil ca multinaţionalele să fie subtaxate, prost taxate sau taxate acolo unde nu ar trebui să fie”, a declarat Macron, primindu-l la Palatul Elysée pe noul secretar general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), australianul de origine belgiană Mathias Cormann.

“Fac apel acum la o încheiere rapidă şi ambiţioasă a acestor negocieri, care vor trebui să permită o impozitare justă a companiilor digitale, o repartizare echitabilă a încasărilor fiscale între state şi un nivel minim de impozitare suficient”, a adăugat Macron.

“Reuniunea G7 a miniştrilor de finanţe este o etapă, iar OCDE va avea de lucrat cu peste 130 de state pentru a face progrese la acest capitol în perspectiva (reuniunii) G20 din vară”, care va avea loc la Veneţia, în Italia, la 9 şi 10 iulie, a mai spus el.

Preşedintele francez a salutat duminică pe Twitter acordul G7.

“Era o chestiune de justiţie şi de echitate. De patru ani, ne luptăm pentru o taxare justă a multinaţionalelor şi a giganţilor digitalului. Am reuşit!”, a scris el.

“La (reuniunea) G7 de la Biarritz, am depăşit o etapă. Prin acordul obţinut ieri, avem în sfârşit ceva concret. Este un moment istoric! Aceasta va reprezenta încasări în plus de cel puţin 50 de miliarde de euro, în toţi anii, pentru Uniunea Europeană. Şi atât de multe investiţii posibile!”, a mai spus Macron.

BVBStiri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (18/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

JUDETUL TIMIS (TIM28) (18/06/2021)

Plata cupon 41, rambursare rata principal 41 si calcul rata dobanda pentru cuponul 42

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Acord de Exclusivitate incheiat cu ExxonMobil

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (18/06/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - ajustare parametri produs structurat