Update articol:

Magnați ruși din domeniul energiei și familiile lor – găsiți morți, în circumstanțe suspecte

Rusia Sursa foto: pixabay.com

Mai mulți oligarhi ruși, care fie au lucrat la firme energetice, fie și-au făcut averea din petrol și gaze, au fost găsiți morți în circumstanțe suspecte, nu numai în Rusia, ci și în Marea Britanie și Spania, potrivit oilprice.com.

Una dintre cele mai recente morți suspecte a fost cea al lui Vladislav Avayev, fost vicepreședinte al băncii ruse Gazprombank – banca aflată în centrul schemei de plată a Rusiei cu ruble pentru gaz – și un fost oficial de la Kremlin. Potrivit poliției din Moscova, Avayev și-a ucis soția și fiica înainte de a se sinucide în apartamentul lor din Moscova.

La doar câteva zile după presupusa crimă-sinucidere a lui Avayev, Serghei Protosenya și familia sa au fost găsiți morți în Spania. Protosenya a lucrat la cel mai mare producător independent de gaze din Rusia, Novatek, între 1997 și 2015, a declarat compania pentru Newsweek într-un e-mail, după moartea lui Protosenya. Informațiile spun că mama și fiica lui Protosenya au fost înjunghiate până la moarte, în timp ce Sergey Protosenya s-a spânzurat, se pare, într-o vilă spaniolă.

Doi foști directori ai Gazprom, Leonid Shulman și Alexander Tyulyakov, au fost găsiți morți la începutul acestui an. Shulman a fost găsit mort printr-o aparentă sinucidere în ianuarie, în timp ce Tyulyakov a fost găsit mort la o zi după ce Rusia a invadat Ucraina. Se pare că ambii bărbați au lăsat note de sinucidere, relatează Fortune, dar valul de decese al directoriloreliminarea oponenților și a dușmanilor săi, atunci de ce nu vor avea de-a face cu cei considerați trădători care au fugit din sistem”, a spus Gudkov.

Cel puțin doi dintre directorii decedați știau multe de din domeniul gazelor i-a făcut pe mulți să bănuiască că există o epurare a directorilor sau foștilor directori din domeniul energiei în Rusia.

Ghenadi Gudkov, fost colonel la Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei – succesorul KGB – a declarat pentru Daily Star că asemănările în decesele tuturor acestor directori din domeniul gazelor sunt cel puțin suspecte.

El a spus: „Multe cazuri de [decese suspecte] sunt ca și cum am vorbi de reglarea conturilor”.

„Nu lăsați „șobolanii” să scape, s-ar putea să vorbească”, a mai spus fostul colonel despre gândirea de la Kremlin.

„Dacă înțelegem deja că regimul este angajat în eliminarea oponenților și a dușmanilor săi, atunci autoritățile din Rusie trebuie să se ocupe și de cei care sunt considerați trădători care au fugit din sistem”, a mai spus Gudkov.

Cel puțin doi dintre directorii decedați știau multe despre finanțele și fluxurile de numerar ale Gazprom, a informat Institutul din Varșovia în acest weekend.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022