Update articol:

Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană, potrivit unui comunicat al Președinției.

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Luni, 25 aprilie, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele și ușile sediului MGB au fost sparte, la fel și ferestrele unor clădiri din apropiere, potrivit Deschide.md.

Așa-zisul Minister al Afacerilor Interne din regiunea transnistreană confirmă exploziile de la Sediul serviciului de securitate de la Tiraspol: „Luni, în jurul orei 17:00, în clădirea Ministerului Securității Statului PMR, situată la intersecția străzilor Manoilov și Karl Marx, au avut loc mai multe explozii. Sunt sparte geamurile de la etajele superioare. Din oficii iese fum. Zona este înconjurată de polițiști. La fața locului se află o echipă de investigații, pompieri, medici de pe ambulanță și specialiști din alte servicii de urgență. Potrivit datelor preliminare, focurile au fost trase din RPG-uri. Nu sunt victime”.

Biroul Politici de Reintegrare susține că obiectivul urmărit de incident ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale.

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, unde două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer, informează Radio Chişinău, Deschide.md şi Reuters.

În urma exploziilor au fost scoase din funcţiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federaţia Rusă, scrie aşa-zisul minister de interne de la Tiraspol, potrivit Radio Chişinău.

Prima explozie a avut loc la ora 6:40 şi a doua la 7:05.

Nu au fost raportate victime. Zona unde sunt amplasate cele două turnuri a fost încercuită, iar la faţa locului activează un grup de genişti.

Serviciul de Informații și Securitate, despre situația din Transnistria: Ne-am intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova

 

Eugen Tomac: Atacul de la Tiraspol, prima mare provocare în regiunea transnistreană, controlată de 30 de ani de Federația Rusă

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative