Update articol:

Marea Britanie: Primul declin anual al preţurilor locuinţelor din ultimii 11 ani

Imagine de Pierre Blaché de la Pixabay

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima dată în ultimii 11 ani, arată datele publicate miercuri de furnizorul de credite ipotecare Halifax (care face parte din grupul Lloyds), impactul majorării dobânzilor asupra pieţei imobiliare devenind acum mai clar, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Preţul mediu al proprietăţilor imobiliare a scăzut cu 1%, faţă de mai 2022, primul declin anual din decembrie 2012, şi în linie cu previziunile analiştilor intervievaţi de Reuters.

În ritm lunar, preţurile locuinţelor în Regatul Unit nu s-a modificat în mai faţă de aprilie, când s-a înregistrat un declin de 0,4%.

Kim Kinnaird, director în cadrul Halifax, a explicat că cererea este în scădere iar majorarea dobânzilor va spori probabil presiunile asupra pieţei imobiliare.

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie s-au redresat uşor la începutul anului, faţă de scăderea de la finalul anului trecut, când s-au înregistrat turbulenţe pe pieţele financiare.

“Redresarea pieţei imobiliare în primul trimestru din 2023 a dispărut, impactul majorării dobânzilor afectând bugetele gospodăriilor”, a declarat Kinnaird.

Săptămâna trecută, un alt furnizor de credite imobiliare, Nationwide, raporta un declin lunar de 0,5% al preţurilor locuinţelor în Marea Britanie în aprilie, şi o scădere anuală de 3,4% – cea mai severă din 2009.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (25/09/2023)

TTS a fost nominalizata pentru "European Small & Mid-Cap Awards 2023"

VES SA (VESY) (22/09/2023)

Retragerea dintr-o activitate principala

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2023)

Completarea Convocatorului AGEA din 09/10 octombrie 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.