Update articol:

Marea Britanie se alătură Germaniei şi Franţei în demersurile privind aplicarea de sancţiuni împotriva celor implicaţi în otrăvirea lui Navalnîi

Aleksei Navalnîi Aleksei Navalnîi/ Sursa foto: Twitter
  • Rusia critică acuzaţiile ”inacceptabile” ale Franţei şi Germaniei

Ministrul de externe Dominic Raab a anunţat miercuri că Marea Britanie este alături de Germania şi Franţa în cazul otrăvirii opozantului rus Alexei Navalnîi şi va colabora pentru a se asigura că vor fi adoptate sancţiuni împotriva celor implicaţi în otrăvirea acestuia, informează Reuters.

“Dovezile sunt incontestabile”, a declarat Raab într-un comunicat.

“Marea Britanie este alături de partenerii noştri germani şi francezi în răspunsul nostru la otrăvirea înfiorătoare a lui Alexei Navalnîi”.

“Vom colabora împreună cu partenerii noştri internaţionali pentru a continua demersul privind sancţiuni împotriva oficialilor ruşi şi a altora consideraţi responsabili pentru această infracţiune, precum şi a celor implicaţi în dezvoltarea programului de arme chimice Noviciok”.

Germania şi Franţa au denunţat miercuri o “implicare şi responsabilitate” rusă în otrăvirea cu Noviciok a opozantului Aleksei Navalnîi, atenţionând că vor propune măsuri concrete împotriva Rusiei, potrivit unui comunicat comun al miniştrilor de externe ai celor două ţări.

Franţa şi Germania le vor transmite partenerilor europeni propuneri de sancţiuni suplimentare împotriva persoanelor considerate “responsabile de această crimă şi de încălcarea normelor internaţionale, dat fiind funcţiile lor oficiale, precum şi o entitate ce participă la programul Noviciok”.

Diplomaţia rusă a criticat miercuri acuzaţiile ”inacceptabile” ale Franţei şi Germaniei, care au denunţat o ”implicare şi o responsabilitate” a Rusiei în otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi şi au ameninţat Moscova cu sancţiuni, relatează AFP.

”În loc să coopereze în mod corespunzător cu Federaţia Rusă pentru a clarifica circumstanţele a ceea ce s-a întâmplat cu acest blogger, guvernele german şi francez au trecut la ameninţări şi tentative de şantaj la adresa noastră”, a indicat diplomaţia rusă într-un comunicat.

BVB | Știri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (26/05/2022)

Decizie CA - rascumparare actiuni proprii

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2022)

Majorare tarife reglementate

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROPHARMA SA (RPH) (26/05/2022)

Raport anual 2021-completare situatii financiare consolidate,raport audit,ESEF

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/05/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)