Update articol:

Marea Britanie va permite gigantului chinez de telecomunicații Huawei să aibă  un rol limitat în construirea rețelelor sale 5G

Huawei, digitalizare, 5G, IoT, blockchain

Marea Britanie va permite gigantului chinez de telecomunicații Huawei [HWT.UL] să aibă  un rol limitat în construirea rețelelor sale 5G, a decis, astăzi guvernul britanic, potrivit Reuters.

Conform hotărârii Consiliului de Securitate Naţională, condus de premierul Boris Johnson, “furnizorii de mare risc”, precum Huawei, vor fi excluşi din nucleul sensibil ale reţelei 5G, iar participarea acestei companii chineze va fi “limitată la cel mult 35% din partea periferică a reţelei”. Astfel de furnizori vor fi de asemenea excluşi din realizarea reţelelor de telecomunicaţii 5G în zonele geografice sensibile, cum ar fi bazele militare sau centralele nucleare.

Statele Unite au dorit ca premierul Boris Johnson să interzică complet Huawei, argumentând că Beijingul ar putea folosi echipamentul companiei pentru a fura secretele occidentale. Huawei a negat orice implicare în spionaj.

Potrivit publicaţiei Financial Times, chiar înaintea reuniunii de marţi a Consiliului de Securitate Naţională britanic trei senatori americani, republicanii Marco Rubio, Tom Cotton şi John Cornyn, au transmis acestui organism o scrisoare cu solicitarea să excludă Huawei din reţeaua 5G a Regatului Unit.

Serviciile secrete britanice au estimat însă că riscurile sunt controlabile şi o colaborare limitată cu Huawei nu afectează siguranţa naţională.

Regatul Unit a amânat de mai multe ori decizia privind o colaborare cu compania chineză, mai ales din cauza alegerilor legislative anticipate desfăşurate în decembrie.

Premierul Boris Johnson nu a împărtăşit deplin criticile la adresa Huawei, într-un interviu acordat BBC el cerându-le celor care doresc excluderea acesteia să propună şi alternative la colaborarea cu producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii, care în privinţa tehnologiei 5G are un avans faţă de concurenţii săi. ”Britanicii merită să aibă acces la cea mai bună tehnologie posibilă”, a indicat el, potrivit Agerpres, amintind că guvernul pe care-l conduce doreşte să pună accentul pe modernizarea infrastructurilor şi mai ales pe accesul la internetul în bandă largă pentru toată populaţia.

BVBStiri BVB

ZENTIVA S.A. (SCD) (24/09/2021)

Convocare AGAO - 1 noiembrie 2021

Turbo Long on Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA (RCSNGTL1) (24/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:35 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (24/09/2021)

Semnarea unui contract de vanzare-cumparare pentru One Athenee

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (23/09/2021)

Retragere autorizatie administrator de risc