Update articol:

Marea Lojă Națională din România infirmă știrile potrivit cărora George Ivașcu a fost numit Mare Maestru: MLNR este condusă de prof. univ. dr. Radu Bălănescu

Marea Lojă Națională din România infirmă informațiie apărute în presă referitoare la numirea actorului George Ivașcu, fost ministru al Culturii, ca nou Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

La solicitarea noastră,  Biroul de presă al Marii Loji Naționale din România ne-a transmis: “În urma apariției unor materiale de presă bazate pe informații false privind așa-zise alegeri și schimbare a conducerii Mari Loji Naționale din România, pentru corecta informare a publicului și din respect față de profesionalismul mass-media, vă transmitem următoarele:

Domnul George Ivașcu, așa-zis “Mare Maestru al MLNR”, este exclus din Marea lojă Națională din România, prin Hotărâre a Tribunalului Masonic, întrunit la data de 11 februarie 2021, rămasă definitivă prin neapelare, din data de 28 martie 2021 .
Marea Lojă Națională din România este condusă de prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare. Mandatul Marelui Maestru al MLNR, care a fost reconfirmat de majoritatea membrilor, prin alegeri statutare, in 2018, se încheie în luna noiembrie 2023.
Alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România vor avea loc în luna noiembrie 2023.
Împotriva unor cetățeni excluși din MLNR, care au răspândit informații false privind conducerea MLNR și au folosit ilegal însemnele MLNR a fost depusă plângere penală, în urma căreia există un dosar de cercetare penală pentru înșelăciune și contrafacerea unei mărci”.

Presa a scris, sâmbătă, că actorul George Ivașcu, fost ministru al Culturii, a fost ales noul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, depunând  Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales, în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Naţional a votat şi noua Constituţie, informează Fanatik.

George Ivaşcu, Noul Mare Maestru, ales prin vot democratic de reprezentanţii Lojilor din toată ţara, a precizat: „Ne-am trezit, ca un pugilist, din lovituri şi ne-am ridicat ca să ne salvăm pe noi înşine, să ne salvăm demnitatea şi să salvăm Ordinul. În ciuda vremurilor, în ciuda blocajelor, în ciuda tuturor atacurilor, suntem la momentul reuşitei!”.

Potrivit Fanatik.ro, alegerea lui George Ivașcu în această funcție, cumulată de prezența lui Stelian Nistor în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, arată că masoneria regulară românească este condusă de artiști și de oameni de cultură.

 

Stelian Nistor, Suveranul Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat: “Ar fi profitabil ca Masoneria să se mai și facă, nu doar să se povestească”

BVB | Știri BVB