Update articol:
Camera Deputaţilor: Se interzice pe 10 ani exportul de buştean în spaţiul extracomunitar

Deputatul Marius Bodea: “Voi depune un proiect de lege privind controlul sever al TUTUROR formelor de lemn exportate; nu buștenii sunt principalul produs silvic exportat din țară, ci cheresteaua, grinzile, panourile lemnoase de la arborii sănătoși doborâți”

Am votat astăzi legea care, în esență, interzice exportul de buștean din România în spațiul extracomunitar, pe o perioadă de 10 ani, însă cred că nu este suficient, spune deputatul Marius Bodea. 

Acesta explică: “Am votat astăzi această lege, care în esență interzice exportul de buștean din România în spațiul extracomunitar, pe o perioadă de 10 ani, însă cred că nu este suficient.
De ce?

1. Pentru că nu am reglementat clar ce facem cu exportul în spațiul UE, pe de o parte;
și

2. Nu buștenii sunt principalul produs silvic exportat din țară, ci cheresteaua, grinzile, panourile lemnoase provenite de la arborii sănătoși doborâți.

De aceea, voi depune un proiect de lege privind controlul sever al TUTUROR formelor de lemn exportate, indiferent de destinație, pentru a nu mai permite conducerii Ministerului Mediului să îi acopere pe cei ce rad nestingheriți pădurile României”

Camera Deputaţilor a adoptat, joi, un proiect de lege prin care se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spaţiul extracomunitar. S-au înregistrat 316 voturi ”pentru” şi o abţinere.

Camera Deputaţilor: Se interzice pe 10 ani exportul de buştean în spaţiul extracomunitar

 

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/06/2021)

Numire Presedinte provizoriu CS si aprobare componenta comitete consultative

CEMACON SA (CEON) (23/06/2021)

Linie de Productie Invelis Ceramic

PREBET SA AIUD (PREB) (23/06/2021)

Notificare prag detineri/vot<15%

ELECTROARGES SA (ELGS) (23/06/2021)

Schimbari in Componenta CA - Numire Administratori Provizorii