Update articol:

Marius Moldovan a preluat mandatul de președinte al Directoratului SIF Transilvania și a renunțat la funcția de administrator

*ACTUALIZARE 26 mai 2020:  SIF Transilvania a raportat Bursei ca mandatele de membri ai Directoratului ale lui Marius Moldovan si Răduță-Gib Tony-Cristian expira la 20.04.2024, corectand o informatie transmisa anterior.

***

Marius Moldovan a preluat mandatul de președinte al Directoratului SIF Transilvania și a renunțat la funcția de membru în Consiliul de Supraveghere, reiese dintr-un raport al companiei, transmis Bursei de Valori București.

SIF3 a anunțat, astăzi, că Marius Adrian Moldovan și Răduță-Gib Tony-Cristian au acceptat mandatele de membri ai Directoratului, pentru patru ani, începând cu 15 mai 2020. (VEZI RAPORTUL)

Societatea a informat că dosarul pentru avizarea lui Radu Roșca este încă în analiza ASF.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a autorizat, vineri, modificările intervenite în componența conducerii S.I.F. Transilvania S.A., ca urmare a numirii domnului Marius Adrian Moldovan și a domnului Răduță-Gib Tony-Cristian în calitate de membri ai Directoratului acestei societăți, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, ASF a decis, vineri, prelungirea cu inca maxim 10 zile a suspendarii de la tranzacționare a titlurilor SIF3 Transilvania, incepand cu 18 mai. 

Actiunile SIF3 sunt suspendate de la tranzactionare din 6 mai, cand ASF a cerut clarificarea situației cu privire la conducerea companiei, in contextul conflictului dintre patru membri ai Consiliului de Supraveghere SIF3 si fostul directorat, in special Mihai Fercală.

Dupa AGA de bilant SIF Transilvania, un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB), semnat de Marius Moldovan și Crinel Andănuț (președintele CS), arata că membrii Consiliului de Supraveghere nu au fost primiți în sediul societății, unde s–au îndreptat după ce locul ținerii AGA din convocator– Hotelul ARO Palace– era închis.

În schimb, pe siteul SIF Transilvania a apărut un comunicat cu deciziile AGA, semnat de Mihai Fercală.

Acest document arată că au fost aprobate dividende de 76,7 milioane lei, dar și că s –au respins acțiunile în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, Constantin Frățilă, Marius Moldovan, Crinel Andănuț, precum și descărcarea de gestiune a Directoratului și CS.

Anterior, ASF a anunțat că a respins noi avize pentru membri Directoratului, iar CS a aratat că Mihai Fercală a fost revocat din funcția de președinte al Directoratului pe 30 martie.

ASF a transmis, printr-un comunicat recent, al vicepresedintelui Gabriel Grădinescu, ca domnii Fercală Mihai, Stan Iulian și Szitas Ștefan nu mai sunt în drept să reprezinte Societatea de Investiții Financiare Transilvania.

Conflictul la vârful SIF Transilvania a repornit după ce, la începutul anului, Constantin Frățilă a obținut la Curtea de Apel Constanța, anularea deciziei prin care ASF îi retrăsese avizul, și a revenit în CS SIF Transilvania. Ulterior, SIF3 a transmis la ASF o scrisoare de la Poliție, care arăta că Frățilă este în continuare urmărit penal, conducerea SIF3 considerând că se impune, din nou, retragerea avizului, în condițiile în care Frățilă ar fi incompatibil cu funcția. ASF a considerat insa ca Fratila este membru CS SIF Transilvania, in urma deciziei instantei.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/05/2020)

Litigiu dosar nr. 3608/63/2019

TERAPLAST SA (TRP) (27/05/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 22.05.2020

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/05/2020)

Act aditional cf. art. 234 Reg 5/2018 - CTE Iernut

PRODPLAST S.A. (PPL) (27/05/2020)

Notificare prag detineri >5%

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (27/05/2020)

Clarificari privind A.G.O.A. din 28.04.2020 - versiunea in limba engleza