Update articol:
FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL

Marius Moldovan, SIF Transilvania: Avem în plan listarea companiior din portofoliu,  pe termen mediu, după ce le vom crește valoarea, printr-un management performant (VIDEO)

 

SIF Transilvania (SIF3) are în plan listarea companiior din portofoliu, prin evenimente de lichiditate – vânzări de acțiuni deținute de SIF Transilvania  la aceste companii, pe termen mediu, nu înainte de a le crește valoarea, printr-un management performant, a spus Marius Adrian MOLDOVAN, Președinte Executiv al SIF Transilvania, la Forumul Pieței de Capital, ediția a III-a, organizat de Financial Intelligence.

Marius Moldovan a spus: “Vrem să arătăm valoarea companiilor noastre, printr-un management performant, prin creșterea eficienței operaționale și a gradului de guvernanță corporativă. Rolul nostru este să creăm, în primul rând, valoare, apoi să creăm lichiditate.“

Potrivit domnului Moldovan, schimbările legislative care au afectat fondurile de investiții alternative, respectiv SIF-urile, s-au suprapus, în cazul SIF Transilvania, și cu o schimbare de management: “A fost un parcurs sinuos, dar a fost susținut de acționari și s-a finalizat cu o nouă echipă de management, care este instalată. Am intrat în atribuții de la sfârșitul lunii mai. Am început activitatea prin a evalua situația, a redefini strategia la nivelul fondului – SIF Transilvania – ca Fond de Investiții Altenative, prin a creiona și transmite ASF documentele necesare avizării SIF3 ca FIA, cu mențiunea că am fost ultimul SIF care a aprobat modificarea actului constitutiv, în cadrul AGEA. Cu o majoritatea covârșitoare, acționarii au fost de acord cu transpunerea reglementărilor Legii 243 în ce privește ridicarea pragului de deținere“.

Domnia sa a precizat că rolulul SIF-urilor în piața locală de capital a fost întotdeauna unul foarte important: “Am fost și suntem acționari importanți în cadrul Grupului BVB – la BVB și Depozitarul Central și, mai nou, și la Contrapartea Centrală.

Suntem stakeholderi, pe de o parte, suntem emitenți listați pe BVB, iar pe de altă parte suntem acționari importanți ai unor emitenți, care sunt la rândul lor listați. Suntem direct interesați, având dețineri importante locale, să ne implicăm activ în dezvoltarea pieței de capital“.

Întrebat dacă are în vedere programe de răscumpărare, Marius Moldovan a spus: “Întotdeauna, ca emitent listat, există această opțiune să remunerăm acționarii, atât prin dividende, cât și prin programe de răscumpărare. Da, analizăm, și vom comunica intenția noastră“.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (23/11/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (23/11/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (23/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16 - 20.11.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (23/11/2020)

Litigiu dosar nr. 7784/63/2020

AAGES S.A. (AAG) (23/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16-20 noiembrie 2020