Update articol:

MedLife anunță prima achiziție din 2021, Medica Sibiu

Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group
  • Odată cu preluarea Medica Sibiu, MedLife ajunge la 31 de achiziții fiind grupul cu cel mai mare know how privind integrarea unor companii conduse de antreprenori români în care managementul este păstrat.
  • MedLife va continua programul de achiziții la nivel național și, în măsura în care vor exista oportunități, compania va testa și alte piețe.
  • În calitate de companie româneasă, listată la bursa locală, MedLife își dorește să dezvolte capitalul românesc, având ca țintă consolidarea poziției la nivel regional.

 

Sistemul Medical MedLife anunță achiziționarea pachetului majoritar în proporție de 60% al companiei Medica Sibiu, unul dintre furnizorii importanți de servicii medicale private din județul Sibiu. Odată cu această achiziție, MedLife își consolidează cea mai mare rețea de unități medicale private cu acoperire la nivel național.

Medica Sibiu activează pe piața de servicii medicale private încă din 2001 și are în componență o policlinică de mari dimensiuni, un laborator de analize medicale și un centrul de medicina muncii. Totodată, Medica Sibiu este unul dintre furnizorii aflaţi în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate din Sibiu (CJAS), acoperind o gamă largă de analize de laborator și consultații medicale, pentru specialități precum endocrinologie, interne, neurologie, psihiatrie, psihologie clinică. Potrivit reprezentanților companiei, în 2020, Medica Sibiu a înregistrat o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei.

„Chiar dacă pandemia a recalibrat planurile de dezvoltare din ultimul an, dar și pe cele de anul în curs, așa cum am anunțat, continuăm planul de extindere și dezvoltare, păstrăm deschis programul de achiziții. Avem în derulare trei – patru discuții avansate în România și una – două în afara granițelor. În calitate de companie românească, listată la Bursa de Valori din București,  vrem să dezvoltăm capitalul românesc, să îl ducem peste graniță și să ne consolidăm poziția la nivel regional”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

“Ne bucurăm că vom face echipă cu liderul în servicii medicale din România, că ne alăturăm unui grup cu o structură medicală extrem de complexă și un know how de excepție la nivel de business. Încă de la începuturile noastre, am diversificat și îmbunătățit în mod constant portofoliul de servicii, pentru a veni în sprijinul pacienților noștri. Suntem o echipă dinamică, care a dobândit de-a lungul anilor o  experiență solidă, și suntem pregătiți să facem față noilor provocări de dezvoltare și extidere”, a declarat Daniela Aldea, Director General Medica.

Prin preluarea Medica Sibiu, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 31 de companii achiziționate, ultima anunțată fiind grupul de farmacii CED Pharma. Totodată, prin această achiziție compania își consolidează cifra de afaceri proformă consolidată la nivel de grup și ajunge la valoarea de 252 milioane euro.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VRANCART SA (VNC) (30/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

MECANICA CEAHLAU (MECF) (30/05/2023)

Hotarari AGA O & E 30.05.2023