Update articol:

MedLife – cifră de afaceri de 400 milioane de lei, în primul semestru

Compania de servicii medicale MedLife a raportat, pentru primul semestru 2018, o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 400 milioane de lei, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă din 2017.
Potrivit reprezentaților companiei, cel mai mare a avans a fost înregistrat de clinici, care au raportat o creștere de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, urmate de spitale, cu o creștere de 40% față de primele șase luni ale anului 2017. Clasamentul continuă cu laboratoarele, farmaciile și divizia de corporate.
“În primele șase luni ale anului în curs am înregistrat peste 750.000 de vizite în clinici, peste 2,9 milioane de analize procesate și peste 34.000 de pacienți care au beneficiat de intervenții complexe și servicii de spitalizare. Trendul este confirmat și de rezultatele obținute de către divizia corporate unde numărul abonaților care au accesat serviciile noastre a urcat la 614.000”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife Grup.
Dincolo de creșterea organică, primul semestru a însemnat pentru MedLife și achiziția a trei operatori medicali, respectiv clinicile și spitalul Polisano, Ghencea Medical Center și Solomed Group.
Adițional proiectelor de achiziție, în primul semestru a.c. MedLife a continuat planul de investiții în retehnologizarea clinicilor, dar și în exitinderea unităților spitalicești existente. Astfel pe partea de tehnologie, compania a investit în achiziționarea a 6 aparate de RM (rezonanță magnetică) ajungând astfel la un total de 12 echipamente de acest gen la nivel național. Pe partea de spitale, MedLife a a demarat lucrările pentru extinderea a trei unități spitalicesti: Humanitas Cluj, Life Memorial Hospital București și Spitalul MedLife Brașov.
Pentru cea de-a doua jumătate a anului 2018, reprezentații MedLife își propun să mențină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, creșterea proiectată fiind de peste 20% față de 2017.