Update articol:

Medvedev amenință că va opri gazul Moldovei și îi folosește pe „rușii” din Transnistria ca șantaj – Ukrainska Pravda

pretul gazelor pixabay.com

Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat Republica Moldova că răspunsul Kremlinului la sancțiunile anti-ruse ale Chișinăului va fi imediat, scrie Ukrainska Pravda.

“Moldovenii încearcă să mulțumească noilor lor stăpâni fără să fie măcar membri UE, așa că se alătură sancțiunilor europene împotriva țării noastre. Ei bine, este alegerea lor. Lăsați-i să încerce. Dacă o fac, pot fi 100% siguri că nu vor mai primi nicio energie „scumpă” de la noi sau orice alte resurse. Lăsați-i să se alăture sancțiunilor fără să fie membru al UE”, a spus Medvedev.

El a mai sugerat că Rusia este pregătită să-și „protejeze” „cetățenii” care trăiesc în Transnistria controlată de Rusia.

„Dacă există probleme serioase în ceea ce privește Anschluss-ul românesc al Moldovei, trebuie avut în vedere că în Transnistria locuiesc aproximativ 220.000 de cetățeni ruși”, a spus el, sugerând o posibilă acțiune militară a Rusiei în regiune.

Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, a anunțat recent că Moldova intenționează să se alăture sancțiunilor UE împotriva Rusiei.

Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul amenințărilor venite din partea Moscovei, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba, citat de The Guardian. „Suntem alături de poporul și guvernul Moldovei prietene pe fondul amenințărilor reînnoite venite de la Moscova. Tot ce i-a mai rămas Rusiei este să scuipe amenințări la adresa altor state, după decenii de politici eșuate bazate pe agresiune, coerciție și lipsă de respect. Acest lucru nu face decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

 

Medvedev: Moldova poate adera la UE prin crearea „noii Românii Mari”; Dansul parlamentarilor, ținându-se de mână, a părut destul de amuzant, dar consecințele pot fi mult mai puțin amuzante

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022