Update articol:

Medvedev avertizează Germania că arestarea lui Putin va fi o declarație de război împotriva Rusiei

Dmitri Medvedev Sursa foto: Twitter

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat Germania că orice încercare de arestare a președintelui Vladimir Putin va reprezenta o declarație de război împotriva Rusiei și a spus că Moscova ar putea răspunde bombardând Curtea Penală Internațională, potrivit Summit News.

Medvedev a făcut amenințarea după ce Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pentru Putin, acuzându-l că a comis crime de război prin implicarea în transferul forțat de copii din Ucraina în Rusia.

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că sprijină hotărârea Curţii Penale și, în timpul unei vizite în Japonia, a spus că „nimeni nu este deasupra legii”.

Rusia, care nu recunoaște autoritatea CPI și nu este membră a acesteia, a reacționat agresiv. „Unii idioți, stupizi precum ministrul german al justiției, spun: „Ei bine, dacă vine, îl arestăm…” Înțelege el ce înseamnă asta? Să ne imaginăm… șeful în exercițiu al unui stat nuclear ajunge pe teritoriul, de exemplu, al Germaniei și este arestat. Ce este asta? O declarație de război la adresa Federației Ruse!”, a spus Medvedev într-un interviu acordat mass-media ruse.

Medvedev a spus că Moscova va răspunde țintind „Bundestagul, biroul cancelarului și așa mai departe”.

Fostul președinte chiar a sugerat într-un mesaj pe Telegram, trimis adepților săi, că Rusia ar putea bombarda sediul ICC. „Este foarte posibil să ne imaginăm utilizarea țintită a unei rachete hipersonice din Marea Nordului de pe o navă rusă la tribunalul de la Haga”, a scris Medvedev, descriind instanța ca fiind „de rahat” și „inutilă”.

„Curtea este doar o organizație internațională mizerabilă”, a adăugat el, menționând că cei care lucrează în cadrul ei ar trebui să „se uite cu atenție la cer” pentru a vedea dacă pot observa rachete rusești.

El a adăugat că relațiile Rusiei cu Occidentul „probabil nu au fost niciodată mai rele în istorie” și că scopul NATO a fost să distrugă Rusia cu totul.

Între timp, judecătorii și-au deschis propria anchetă penală asupra Curții Penale Internaționale, concentrându-se pe judecătorii și procurorii care au luat decizia de a emite mandatul de arestare pentru Putin.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALRO S.A. (ALR) (19/07/2024)

Trading Update T2 2024

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024