Update articol:

Merkel consideră că există ”încă o şansă” să se ajungă la un acord cu privire la Brexit

Merkel

Angela Merkel consideră că există ”încă o şansă să se ajungă la un acord” cu privire la Brexit între Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE), dar care ”trebuie să apere integritatea pieţei unice”, avertizează ea în Bundestag, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Există încă o şansă să se ajungă la un acord. Nu ştiu dacă vor reuşi până mâine (joi). Nu pot să promit acest lucru. Însă vom continua să muncim”, a dat asigurări cancelarul a cărei ţări deţine preşedinţia semestrială a Uniunii până la sfârşiitul anului.

”Continuăm să muncim, dar suntem de asemenea pregătiţi să ne confruntăm cu condiţii pe care nu le vom putea accepta”, a avertizat Merkel.

”Trebuie să avem condiţii echitabile, nu doar pentru azi, ci şi pentru mâine şi poimâine”, a insistat ea, evocând problemele sensivile ale cotelor de pescuit şi concurenţa, care nu trebuie să fie ”neloială”.

Premierul britanic Boris Johnson şi preşedinta germană a Conisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, fostul ministru al Apărării al lui Merkel, se întâlnesc miercuri la Bruxelles, cu o zi înaintea unui summit european al Celor 27, cu scopul de a încerca să deblocheze negocierilor post-Brexit.

Această întâlnire – aparent a ultimei şanse – are loc cu trei săptămâni înainte de ruptura definitivă între Londra şi Uniune, după luni de negocieri – fără progrese – în subiecte care irită şi ameninţă, în cazul unui eşec, cu consecinţe economice grele.

Britanicii şi europenii sunt în continuare împotmoliţi în trei subiecte -din martie -, şi anume accesul pescarilor europeni în apele britanice, soluţionarea diferendelor în viitorul acord şi garanţii cerute de UE Londrei în domeniul concurenţei, în schimbul unui acces fără taxe vamale şi cote pe piaţa de pe continent.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021