Update articol:

MET Group a decis montarea Tesla MegaPack, un sistem de stocare a energiei, în Ungaria, la centrala electrică Dunameti

MET Group a decis montarea Tesla MegaPack, un sistem de stocare a energiei, în Ungaria, la centrala electrică Dunameti, deținută și administrată de MET Group.

Sistemul de stocare a energiei electrice, format din trei baterii litiu-ion Tesla MegaPack, aduse la centrala electrică Dunameti din Ungaria, are o capacitate totală de 7,68 MWh. Acesta poate fi utilizat, la nevoie, pentru echilibrarea rețelei electrice și securitatea în alimentarea cu energie în perioadele de vârf de consum. Sistemul permite stocarea de energie timp de două ore, o premieră pentru Ungaria, unde ciclurile de stocare a de energie au avut până acum intervale de circa jumătate de oră, maximum o oră.

„Estimăm o evoluție tehnologică rapidă în domeniul soluțiilor de stocare a energiei electrice în următorul deceniu. Dorim să completăm în anii următori acest proiect pilot, cu capacități suplimentare de stocare a energiei electrice. Faptul că azi ne-am alăturat Asociației Maghiare a Bateriilor are o importanță deosebită pentru noi”, a declarat Péter Horváth, directorul general al centralei electrice Dunameti.

Revoluționarea domeniului energetic pe plan global are ca scop diminuarea impactului acestei activități asupra mediului și tranziția spre surse de energie sustenabile și curate. În acest sens, compania MET Group, cu sediu în Elveția, a căutat să-și extindă în ultimii ani portofoliul de pe segmentul surselor de energie regenerabile, administrând și dezvoltând proiecte eoliene, solare sau pentru producția de energie din biomasă în Ungaria, Bulgaria, Spania, Italia, Serbia și Polonia.

MET este implicată pe deplin în sprijinirea tranziției energetice. Pe lângă dezvoltarea de centrale electrice regenerabile, căutăm să facilităm această tranziție și prin investiții menite să sporească flexibilitatea producției”, a declarat Balázs Gábor Lehőcz, vicepreședinte MET Asset Management Holding AG.

Cu ocazia montării instalației de stocare, MET a fost gazda SolarButterfly, în localitatea Százhalombatta. Acesta este un autovehicul tip rulotă care permite unei familii călătorii oriunde în lume, fără impact negativ asupra mediului, automobilul fiind alimentat exclusiv cu energie solară. Obiectivul proiectului este acela de a promova sustenabilitatea la nivel mondial.

MET Group este o companie energetică integrată, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice, cu prezență prin subsidiare în 13 țări și 27 de piețe naționale de gaze naturale și în 22 de centre internaționale de tranzacționare. În 2021, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 18,1 miliarde de euro, volumul de gaze naturale tranzacționate fiind de 55 BCM, iar cel de energie electrică de peste 50 TWH.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)