Update articol:
COMUNICAT

MET Group își extinde portofoliul de pe segmentul regenerabile și țintește capacități instalate de 1 GW până în 2026

MET Group își extinde portofoliul de unități de producție energie din surse regenerabile pe piețele din Italia și Spania. Compania, cu sediul central în Elveția, a achiziționat pachetul integral de acțiuni din cadrul a cinci proiecte fotovoltaice construite de la zero, din Italia, cu o capacitate instalată estimată la data finalizării de 213 MWp (megawați-vârf), plus un proiect fotovoltaic în curs de dezvoltare din Spania, cu o capacitatea instalată estimată de 50 MWp. MET Group va ajunge, astfel, la un portofoliu total pe segmentul de regenerabile de 714 MWp.

Pe 9 februarie și 2 martie 2022, MET Group a semnat cu dezvoltatorii proiectelor din Italia acordurile pentru achiziția pachetului integral de acțiuni din cadrul a cinci proiecte fotovoltaice în construcție, de la zero, amplasate în centrul și sudul Italiei. Construcția acestor centre fotovoltaice urmează a fi finalizată în anul 2024.

Pe 7 aprilie, MET Group a preluat integral un proiect fotovoltaic în Spania, de 50 MWp, în stadiul de „ready-to-build”. Proiectul Puerto Real 3 este amplasat în regiunea Andaluzia din Spania, cunoscută pentru gradul înalt de expunere la lumină solară. Proiectul ar urma să dea startul operațiunilor comerciale în vara anului 2023.

În cadrul MET Group, există o divizie dedicată administrării activelor ecologice, care oferă toată expertiza și sprijinul necesar în cadrul strategiei de extindere a prezenței pe segmentul producției de energie din surse regenerabile, cu obiectivul ambițios de a ajunge la un portofoliu de 1 GW de energie verde până în 2026. Compania energetică integrată își propune să dețină în exploatare un portofoliu de 500 MW până în 2023 și să îl dubleze până în 2026. MET vizează, de asemenea, creșterea ulterioară a instalațiilor eoliene și solare deținute în întreaga Uniune Europeană, urmărind să joace un rol activ în tranziția energetică.

Christian Hürlimann, CEO segment energie din surse regenerabile în cadrul Grupului MET a declarat „Obiectivul nostru este de a dezvolta un portofoliu de unități de producție de energie 100% din surse regenerabile de 1 GW, diversificat din punct de vedere geografic în Europa. Aceste tranzacții marchează intrarea pe piețele de energie regenerabilă din Italia și Spania. Strategia de expansiune a MET se concentrează pe piețele europene cu o prezență locală,  consolidând operațiunile existente în cadrul grupului. Activitatea comercială MET include deja energie verde și servicii ecologice oferite clienților, iar numărul de parteneri care adoptă soluții energetice din surse regenerabile este în continuă creștere. MET este dedicat susținerii unui viitor energetic sustenabil pentru Europa”.

MET Group este o companie energetică integrată, cu sediul central în Elveția și activități și active pe piețele gazelor naturale și a energiei electrice, cu prezență prin subsidiare în 13 țări și pe 26 de piețe naționale de gaze naturale și în 22 de centre internaționale de tranzacționare. În 2021, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 18,1 miliarde de euro, iar volumul de gaze naturale tranzacționate a fost de 55 BCM.

 

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (25/09/2023)

TTS a fost nominalizata pentru "European Small & Mid-Cap Awards 2023"

VES SA (VESY) (22/09/2023)

Retragerea dintr-o activitate principala

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2023)

Completarea Convocatorului AGEA din 09/10 octombrie 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.