Update articol:
FINANCIAL INTELLIGENCE – HALL OF FAME – AWARDS GALA

Mihai ROTARIU, DNSC: 90% dintre atacurile cibernetice sunt îndreptate împotriva utilizatorului obișnuit

Mihai ROTARIU, DNSC: 90% dintre atacurile cibernetice sunt îndreptate împotriva utilizatorului obișnuit

Numărul de atacuri cibernetice și complexitatea acestora a crescut, încă din 2020, având în vedere că majoritatea activităților au trecut în online, a spus Mihai ROTARIU, Purtător de cuvânt Directoratul Național de Securitate Cibernetică, la FINANCIAL INTELLIGENCE – HALL OF FAME – AWARDS GALA, din 8 decembrie.

“În momentul acesta, realitatea este că 90% dintre atacurile cibernetice sunt îndreptate împotriva utilizatorului obișnuit și, în general, vorbim despre atacuri care nu au o complexitate foarte mare, care se folosesc, în general, de tehnici de inginerie socială.

Nu se exploatează anumite zone de software, cât se exploatează eroarea umană. Trebuie să subliniez că avem nevoie foarte mare, pe lângă accelerarea procesului digitalizării, si de accelerarea unui proces de educație digitală și de igienă de securitate cibernetică dedicată tuturor tipurilor de utilizatori, de la cele mai fragede vârste.

Mulțumesc și Financial Intelligence, care are pe site-ul propriu o secțiune de securitate cibernetică. Observ că, de foarte multe ori, se preia informație și este transmisă foarte coerent, foarte succint către utilizatori”.

BVB | Știri BVB