Update articol:

Mii de spanioli au protestat în fața Curții Supreme împotriva deciziei ca debitorii să plătească taxa de timbru pentru creditele ipotecare

https://twitter.com/anayrama https://twitter.com/anayrama

Mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, în fața Curții Supreme din Madrid pentru a protesta împotriva sentinței din această săptămană care prevede că debitorii şi nu băncile vor trebui să plătească taxa de timbru pentru creditele ipotecare de acum înainte, decizie contrară unei  hotărâri emise la mijlocul lunii octombrie, când aceeași Curte Supremă din Spania a  decis că băncile, şi nu clienţii, sunt responsabile din punct de vedere legal pentru plata taxei de timbru.

Curtea Supremă din Spania: Debitorii şi nu băncile trebuie să plătească taxa de timbru pentru creditele ipotecare

Împotriva deciziei Curții Supreme au protestat astăzi oameni în mai multe orașe din Spania, potrivit www.huffingtonpost.es.

Evenimentul a fost organizat de grupul parlamentar Unidos Podemos, care a fost reprezentat de secretarul general al Podemos, Pablo Iglesias, și coordonatorul general al Stângii Unite, Alberto Garzon.

Iglesias consideră că decretul aprobat de Guvern, prin care băncile trebuie să își asume din această sâmbătă impozitul pe ipoteci, este “un pas, dar nu suficient” și a cerut guvernului să facă o lege care să recunoască “că băncile sunt datoare spaniolilor”.

 

Protestul vine în aceeași zi în care a intrat în vigoare un decret regal aprobat de guvern, prin care băncile trebuie să își asume  taxa care se plătește pentru  ridicarea ipotecii.

La mitingul din fața sediului central al Curții Supreme s-au scandat lozinci cum ar fi „Hoți, hoți, hoți“, „Miroase urât în acest Tribunal“ etc.

 

 

 

 

 

BVBStiri BVB

STK EMERGENT (STK) (05/03/2021)

VAN la data 26.02.2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (05/03/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 29(30).03.2021

ERSTE GROUP TURBO SHORT 0.10/29.50/29 (EBEBSTS49) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 08 si 09 Martie 2021

RETRASIB SA (RTRA) (05/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021