Update articol:

Mike Pompeo: Criticii au prezis “haosul” pieței petrolului după ce am ieșit din înțelegerea cu Iranul – și au greșit

MIke Pompeo - Foto Twitter MIke Pompeo - Foto Twitter

SUA au făcut eforturi pentru a se asigura că piețele globale ale petrolului sunt stabile și au suficientă aprovizionare, a declarat, sâmbătă, secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, precizând că acest proces va continua, conform CNBC. 

De fapt, Pompeo a subliniat “matematica simplă”, care arată că nu a existat nicio întrerupere a ofertei mondiale globale de țiței de când SUA s-au retras din acordul nuclear cu Iranul.

“Acum un an, președintele Donald Trump a decis ca SUA să se retragă din Planul comun de acțiune cuprinzător (JCPOA), vă amintiți. Posturile de televiziune vorbeau despre cum va crește prețul petrolului, că va fi haos pe piețele de țiței”, a declarat Pompeo. 

“De fapt”, a adăugat el, “prețurile la țiței de azi sunt mai mici decât în ​​ziua în care ne-am retras din JCPOA. 

Conform CNBC, Pompeo are dreptate că prețul petrolul este mai mic decât în ​​ziua în care SUA s-au retras din acordul cu Iranul.
 
Prețul petrolului Brent a fost 74,16 dolari pe 8 mai 2018, în comparație cu 70,62 dolari, acum două zile. Petrolul West Texas Intermediary a fost de 69,06 dolari anul trecut, iar în ultima ședință din acest an a fost 61,66 dolari.

 

Pompeo a spus că această stabilitate globală a prețurilor se datorează diplomaților americani și producătorilor de petrol: “Am făcut eforturi diplomatice pentru a ne asigura că piețele de petrol sunt aprovizionate în mod adecvat. Am lucrat cu partenerii noștri. (…) Excelența economică, libertatea, dereglementarea americană au creat o capacitate enormă pentru producția de țiței în Statele Unite”.

El a prezis că aceste forțe vor menține prețurile la petrol în jurul aceluiași nivel.

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii