Update articol:

Miliardarul rus Mikhail Fridman a fost reținut la Londra pentru suspiciunea de spălare de bani; ulterior a fost eliberat pe cauțiune (Politico)

https://alfabank.com/members/mikhail-fridman/
  • British National Crime Agency (NCA) spune că un „om de afaceri rus bogat” a fost arestat, fără să-l identifice.

Miliardarul rus Mikhail Fridman a fost reținut la Londra pentru suspiciuni de spălare de bani, a informat agenția de presă de stat rusă TASS, după ce British National Crime Agency  a declarat că un „om de afaceri bogat rus” a fost arestat.

NCA a spus că omul de afaceri, pe care nu l-a identificat, a fost arestat joi la domiciliul său din Londra, sub suspiciunea de spălare de bani, conspirație pentru fraudarea Ministerului de Interne și conspirație pentru a comite mărturie mincinoasă, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă. Bărbatul a fost ulterior eliberat pe cauțiune, se arată în comunicat.

Fridman, principalul finanțator din spatele Alfa Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții private din Rusia, se află pe lista sancțiunilor UE pentru invazia Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin. UE l-a numit pe Fridman, în vârstă de 58 de ani, „un finanțator rus de top și un facilitator al cercului interior al lui Putin”, când l-a plasat pe lista sancțiunilor la sfârșitul lunii februarie.

În declarația sa de sâmbătă, NCA a declarat că un bărbat de 58 de ani se numără printre cei trei bărbați reținuți de ofițerii de la Celula de Combatere a Kleptocrației, joi, la o „reședință de mai multe milioane de lire” din Londra. Toți cei trei bărbați au fost eliberați pe cauțiune, a spus agenția.

Alfa Group a emis o declarație sâmbătă în care afirmă că Fridman nu este arestat; dar declarația nu a spus dacă Fridman a fost eliberat pe cauțiune, potrivit unui raport al Radio Europa Liberă.

Peste 50 de ofițeri au fost implicați în arestarea la domiciliul omului de afaceri, au spus autoritățile. În urma unor percheziții la scară largă, au fost confiscate o serie de dispozitive digitale și o sumă mare de numerar.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2022

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (31/01/2023)

Incetarea temporara unei parti substantiale a activitatii societatii

Sphera Franchise Group (SFG) (31/01/2023)

Raport auditor S2 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)

TERAPLAST SA (TRP) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2022

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022