Update articol:
IMPORTURI DE GAZE DIN ISRAEL

Ministerul Economiei:  Ioan Niculae – interesat să importe gaz din Israel (Delek Drilling) și să plătească tarifele aferente transportului acestor gaze

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, s-a întâlnit, pe 9 iulie, cu reprezentanții Delek Drilling, companie care asigură peste 60% din necesarul de gaze naturale al Israelului, principala companie care explorează, produce și vinde gaz natural și gaz condensat, atât onshore cât și offshore din această țară.

La întâlnire a fost prezent şi omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul Interagro.

Reprezentanţii Ministerului Economiei ne-au transmis: “Întâlnirile de la sediului Ministerului Economiei cu reprezentanții Delek Drilling au fost axate pe subiectul importurilor de gaze din Israel. În acest context a fost prezent și domnul Ioan Niculae, care este interesat să importe gaz din Israel și să plătească tarifele aferente transportului acestor gaze”.

Delek Drilling este un producător important în sectorului energetic în estul Mării Mediterane, extrăgând gaz din zonele Tamar, Leviathan (cea mai mare descoperire de apă adâncă din lume la acel moment) sau Aphrodite (Cipru).

Pe 4 iulie, combinatul chimic Viromet Victoria, deţinut de grupul Interagro al omului de afaceri Ioan Niculae a fost repornit, fiind prima unitate chimică dintre cele şase pe care le deţine omul de afaceri care este repornită, potrivit Economica.net.

Ioan Niculae a declarat pentru Economica.net: “Azi 4 iulie va începe să curgă gaz la Viromet, ceea ce înseamnă că în 48 de ore va trebui să ajungem să producem metanol. De trei luni de zile repunem în funcţiune toate instalaţiile pentru acest moment. Vom produce 456 de tone de metanol pe zi, aferente unui consum de 22 de milioane de metri cub de gaz. Pentru prima data, avem un contract de lungă durată pentru furnizarea de gaz. Avem acoperit prin acest contract necesarul de gaz până la sfârşitul anului şi pentru producţia aferentă următorilor doi ani. Furnizorul este unul extern, nu luăm absolut nici un metru cub de la intern”.

În luna aprilie, omul de afaceri Ioan Niculae și reprezentanţi a şase fabrici producătoare de îngrăşăminte din grupul InterAgro controlat de acesta – Viromet SA Victoria, GA Pro Co Chemicals SA Săvinești, Donau Chem SRL Teleorman, Nitroporos Făgăraș, Amurco Bacău, Chemgas Holding Corporation -controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, au cerut, printr-o scrisoare, o audienţă la premierul  Viorica Dăncilă pentru discutarea situației industriei chimice românești. 

 

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (23/05/2024)

Autorizarea modificarilor intervenite in Actul Constitutiv

AAGES S.A. (AAG) (23/05/2024)

Finalizarea negocierilor pentru achizitia firmei Electroterm Srl

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/05/2024)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat