Update articol:

ACTUALIZARE: Șeful Interpol este vizat de o anchetă, a anunțat o autoritate anticorupție din China

Meng Hongwei, șeful Interpol, “este în prezent vizat de o anchetă deoarece este suspectat că ar fi încălcat legea”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Centrale de Inspecţie Disciplinară a Partidului Comunist Chinez (PCC), autoritatea însărcinată cu lupta împotriva corupţiei funcţionarilor, potrivit Agerpres.

Șeful Interpol fusese dat disparut, iar ministerul de interne de la Paris a confirmat vineri, 5 septembrie, că poliţia franceză anchetează dispariţia acestuia.

Secretariatul General al Interpol din Lyon, Franța, a anunțat pe site-ul instituției că a primit demisia lui Meng Hongwei din calitatea de președinte al Interpol-ului, cu efect imediat.

Kim Jong Yang din Coreea de Sud, Vicepreședinte Senior în cadrul Comitetului Executiv al Interpol, devine președinte interimar. Noul președinte al Interpol se va alege în cadrul Adunării Generale a Interpol, care va avea loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 18-21 noiembrie 2018.

…………..

Ministerul francez de interne confirmă ancheta privind dispariţia şefului Interpol

Poliţia franceză anchetează dispariţia şefului Interpol, Meng Hongwei, a confirmat vineri ministerul de interne de la Paris pentru agenţia Reuters. Anterior, informaţia fusese dezvăluită neoficial de surse din poliţie.

Deoarece nu mai ştia nimic despre Meng din 25 septembrie, soţia lui s-a adresat poliţiei din Lyon, unde se află sediul organizaţiei poliţieneşti internaţionale. Soţia şi cei trei copiii ai şefului Interpol sunt sub protecţia poliţiştilor, după ce au primit ameninţări prin telefon şi în mediile sociale, a mai comunicat ministerul de interne al Franţei.

Meng, în vârstă de 64 de ani, a fost numit la conducerea Interpol în 2016. El a dispărut în timpul unei vizite în China. Cotidianul South China Morning Post din Hong Kong susţine, citând o sursă neprecizată, că el a fost reţinut pentru interogatoriu imediat după aterizarea în ţara natală.

Paşapoartele speciale de care pot beneficia funcţionarii Interpol pentru deplasări de urgenţă nu le asigură niciun drept sa imunitate în ţările de origine, menţionează Reuters, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi agenţii, preşedintele Interpol figurează ca ministru adjunct pe site-ul de internet al ministerului chinez pentru securitatea publică, dar din aprilie nu mai este şi membru al comitetului Partidului Comunist Chinez din minister. Preşedinţii Interpol sunt detaşaţi din ţările lor, iar pe durata mandatului îşi păstrează şi funcţiile avute anterior.

BVB | Știri BVB

EB TLV TURBO LONG 11.5999995/1.7859/1.8290 (EBTLVTL4) (04/12/2023)

Reluare tranzactionare - ora 16:55 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (04/12/2023)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 27-29.11.2023

AAGES S.A. (AAG) (04/12/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 27-29 noiembrie 2023