Update articol:
ÎNCĂ DE ACUM TREI ZILE

Ministerul Sănătăţii: Direcţia de Sănătate Publică a cerut Apa Nova să informeze populaţia cu privire la calitatea apei, Apa Nova nu a răspuns (documente )

Apa Nova a trimis pe 30 ianuarie seara, către clienţi, că apa este potabilă, în ciuda avertismentelor Direcţiei de Sanatate Publică.     

 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti a solicitat, pe 30 ianuarie, companiei Apa Nova să informeze populaţia cu privire la faptul că apa din reţeaua publică nu este bună de băut, nu trebuie folosită pentru prepararea hranei şi în igiena personală, potrivit unui document prezentat astăzi de Ministerul Sănătății, documentul în baza căruia s-a emis avertizarea privind calitatea apei potabile din București.

DSP susţine că a cerut Apa Nova să informeze populaţia, însă nu a primit nici un răspuns.   

„Urmare a speculațiilor lansate în spațiul public, Ministerul Sănătății face publică informarea transmisă de Direcția Sănătate Publică a Municipiului București primită în seara de 30 ianuarie 2019 în baza căreia ministrul Sănătății, Sorina Pintea a luat decizia de a informa cetățenii privind calitatea apei din municipiul București și de a transmite recomandările sprecialiștilor în sănătate publică referitor la consumul de apă din rețeaua publică. Ministerul Sănătății veghează la asigurarea sănătății publice și va informa întotdeauna populația corect și transparent, cu privire la subiectele legate de asigurarea sănătății publice”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Conducerea Apa Nova susţine, dupa publicarea de către MS a corespondenţei DSP cu societatea, privind calitatea apei din Bucuresti, că cele doua instituţii nu au avut un comunicat comun din cauza ca rezultatul analizelor efectuate a fost diferit.

Totuşi, Apa Nova a trimis pe 30 ianuarie seara, către clienţi, că apa este potabilă, în ciuda avertismentelor Direcţiei de Sanatate Publică.     

Pe 30 ianuarie, ministerul a emis o „avertizare privind calitatea apei potabile în Capitală”.

 

Apa Nova ne asigură că apa din Bucureşti e potabilă, Ministerul Sănătăţii spune că nu o putem folosi nici ca să ne spălăm (vezi războiul declaraţiilor)

 

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare