Update articol:

Ministrul de Interne Mihai Fifor l-a dat afară pe șeful Jandarmeriei

https://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai-Viorel_Fifor#/media/File:Mihai-Viorel_Fifor.jpg https://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai-Viorel_Fifor#/media/File:Mihai-Viorel_Fifor.jpg

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunțat acujm câteva minute  că l-a demis pe șeful Jandarmeriei.

Mihai Fifor a explicat: “Am luat câteva decizii organizatorice care au drept scop creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului, dar și creșterea nivelului de încredere în MAI și instituțiile din subordine. În acest sens, am încetat astăzi împuternicirea în funcție a șefului Jandarmeriei Române, domnul colonel Ionuț Șindile, și l-am împuternicit în această funcție pe generalul de brigadă Constantin Florea. Principala mea așteptare de la generalul Florea este să facă de îndată o analiză a Inspectoratului de Jandarmerie, urmând ca acesta să-mi prezintă în maximum o săptămână primele măsuri pentru eficientizarea acestei instituții.

Tot astăzi, am decis să deleg atribuțiile de purtător de cuvânt al Ministerului domnului Georgian Drăgan, care în următoarele zile va avea comunicări zilnice cu dvs.

În altă ordine de idei, vreau să vă informez că astăzi la prima oră am avut o video-conferință cu șefii de inspectorate, iar celor de la Poliție le-am solicitat ca până săptâmâna viitoare să-mi prezinte o evaluare a activității pentru fiecare inspectorat de poliție județean în parte. 

Am dispus continuarea activităților de verificare și identificare a celor care fac transport ilegal de persoane. Deja apar primele rezultate și acestea sunt notabile.

De asemenea, am solicitat Poliției și Jandarmeriei creșterea în teren a numărului de patrule mixte, astfel încât să creștem gradul de siguranță a cetățeanului.

În ceea ce privește cazul de la Galați, am dispus astăzi măsuri de urgență, iar la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Galați a fost declanșată cercetarea prealabilă pentru cei doi agenți de poliție, dar și pentru șeful secției unde aceștia lucrează. Vreau să vă asigură că, după cercetare, vor fi luate cele mai dure măsuri.

Despre cazul de la Caracal, există un interes firesc față de evoluția anchetei. Este bine că se lucrează, se lucrează în ritm alert și se administrează probe, însă informațiile din anchetă vor fi oferite de DIICOT”.

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie