Update articol:

Ministrul Economiei, către Firea: Reţeaua de termoficare nu se repară cu declaraţii

Gabriel Dumitraşcu, fost şef la RADET şi membru PNL: “Singura replică pe care o dau Gabrielei Firea: să vorbească cifrele!

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, i-a transmis, duminică, primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că reţeaua de termoficare nu se repară cu declaraţii şi i-a solicitat un plan de reabilitare a acesteia.

“Reţeaua de termoficare, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, nu se repară cu declaraţii, aşa cum crede Gabriela Firea. Premierul nu a făcut decât să arate problemele pe care fosta RADET nu le-a rezolvat. În disperare de cauză, pentru că nu poate explica de ce nu a rezolvat problemele primarul Capitalei, lansează atacuri nejustificate. În calitate de ministru al Economiei şi Energiei am luat măsuri ca ROMGAZ şi ELCEN să asigure mijloacele necesare încălzirii, însă Primăria, prin RADET, nu s-a preocupat în niciun fel. Îi cer primarului Capitalei să prezinte un plan de reabilitare a reţelei de termoficare. Bucureştenii nu trebuie să sufere din cauza incompetenţei!”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Gabriel Dumitraşcu, fost şef la RADET şi membru PNL, a spus:  

“Singura replică pe care o dau Gabrielei Firea: să vorbească cifrele!

În decembrie 2015, când eram președintele Consiliului de Administrație RADET, după ce s-au finalizat 64 de șantiere de reparații, din cele 74 planificate în primă urgență, am scăzut pierderea medie de apă fierbinte la 900t/oră și o consideram mare.
În decembrie 2019, după un „volum de reparații record”, cum se laudă Gabriela Firea, pierderea medie de apă fierbinte a ajuns la 2.200t/oră. Concluzii?

Rețeaua de termoficare nu se modernizează cu vorbe!”

Gabriela Firea a afirmat că RADET a fost condusă de PNL 15 ani.

“Presa l-a întrebat (pe premierul Ludovic Orban – n.r.) ce face cu pensiile, ce face cu salariile, cum atrage investitorii străini şi români şi domnia sa a spus: ‘Trebuie să o schimbăm pe Gabriela Firea’. Cu asta se va ocupa şi, din nefericire, vor avea de suferit toţi românii. Nu am ce replică să-i dau, decât că prin astfel de comportamente nu se rezolvă problemele nici din Bucureşti şi nici din ţară. 15 ani de zile, PNL a condus RADET-ul, PNL a condus Direcţia de Investiţii, Direcţia de Infrastructură, Direcţia Economică în Primăria Capitalei. Am găsit jale, iar acum, în trei ani, eu trebuia să rezolv toate neîmplinirile din Bucureşti din ultimii 30 de ani. Nu este corect”, a declarat edilul general la Digi 24. 

 

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (06/08/2020)

Informare solutie dosare nr. 3328/118/2020 si nr. 3330/118/2020

DAFORA SA (DAFR) (06/08/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 sem.I 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (06/08/2020)

Resincronizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National

VES SA (VESY) (05/08/2020)

Hotarari AGA E 04.08.2020