Update articol:
REACŢIE LA GABRIELA FIREA

Gabriel Dumitraşcu: Falimentul RADET a fost declarat în primăvară; pentru a da răgaz Primăriei să ia măsurile pentru continuitatea serviciului de termoficare, instanța a admis SUSPENDAREA efectelor falimentului pentru o perioadă

Falimentul RADET a fost declarat de judecătorul sindic în primăvară; tocmai pentru a da răgaz Primăriei să ia măsurile juridice și organizatorice care să asigure continuitatea serviciului de termoficare, instanța a admis SUSPENDAREA efectelor falimentului pentru o perioadă, scrie Gabriel Dumitraşcu, expert în energie și fost președinte RADET.

Abia instalatul Ministru al Economiei, Virgil Popescu, în a cărui subordine se află ELCEN, o anunță diligent și clar pe Gabriela Firea că există riscul ca în eventualitatea declarării falimentului RADET și în lipsa unor măsuri organizatorice din partea Primăriei, să nu existe un contract comercial cu un continuator al activității de termoficare, în baza căruia, ELCEN să livreze energia termică și să încaseze contravaloarea, mai spune Gabriel Dumitraşcu

Acesta explică: “Primărița a sărit ca opărită la această avertizare, aruncând, așa cum ne-a obișnuit, invective împotriva ministrului, în loc să facă un minim efort de înțelegere corectă a mesajului.

«Nu intră RADET in faliment. Furnizarea caldurii nu se întrerupe. Nu se va întâmpla cum a anunţat acest nou ministru că luni judecătorul va declara falimentul RADET-ului», a spus Firea.

Hai să lămurim lucrurile!

Falimentul RADET a fost declarat de judecătorul sindic în primăvară; tocmai pentru a da răgaz Primăriei să ia măsurile juridice și organizatorice care să asigure continuitatea serviciului de termoficare, instanța a admis SUSPENDAREA efectelor falimentului pentru o perioadă.

Virgil Popescu, Ministrul Economiei: ELCEN are stocurile de combustibil necesare, iar Administrația Publică Locală să nu politizeze subiectul și să trateze serios  problema RADET

 

La propunerea PNL, Consiliul General a aprobat în martie înființarea societății Termoenergetica, care urma să preia desfășurarea serviciilor de termoficare.
Nu e vina Ministrului, ci doar a Primarului General că nu au fost derulate până acum procedurile legale de încredințare a serviciilor de termoficare către noua societate.
Chiar și în aceste condiții, legea permite ca PMB să încheie un contract direct cu ELCEN pentru cumpărarea energiei termice, doar că în această situație primăria trebuie să plătească energia termică facturată. E situația care nu-i convine Gabrielei Firea. PMB are o datorie de peste 200 mil. lei către ELCEN, doar pentru energia termică livrată în acest an. Firea este obișnuită să dea gratuități și pomeni în scop electoral, dar din banii altora.
Revenind la problema de logică: ministrul transmite că în ipoteza veridică în care instanța decide că încetează suspendarea insolvenței, PMB trebuie să fie pregătită cu o soluție legală operațională, pentru a nu se ajunge la consecința în care ELCEN nu are cu cine încheia un contract pentru livrarea energiei termice, ceea ce ar determina oprirea distribuției pentru încălzirea bucureștenilor. Ce înțelege Firea: că cineva are ceva cu ea, amintindu-i că are responsabilitatea pentru asigurarea condițiilor de încălzire a bucureștenilor și că însăși instanța, dacă decide încetarea suspendării falimentului, este dușmanul ei și responsabil de disconfortul pricinuit, alaturi de ministrul avertizor.
Să concluzionez pe baza cazului prezentat: citirea și reproducerea unui informații sau știri, în defavoarea înțelegerii conceptelor, mecanismelor, contextului, fără a face legături, a gândi logic și analitic, în relație cu ceea ce citești, te plasează în zona analfabetismului funcțional, care e tot o formâ de prostie, dar mai periculoasă prin disimulare.
Când ești prost…. suferă cei din jurul tău.
Și noi suferim în fiecare zi”.

 

Gabriel Dumitraşcu: „Gabriela Firea semnează falimentul definitiv al RADET, dar și al ELCEN”; Firea: ”Guvernul nu va fi de acord cu sistarea apei calde, indiferent de sincopele juridice și financiare dintre Elcen si Radet”

 

BVBStiri BVB

AAGES S.A. (AAG) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

SOCEP S.A. (SOCP) (20/09/2021)

Neintrunire cvorum AGA O&E 20.09.2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Numire Reprezentant Permanent Administrator

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021