Update articol:

Ministrul Economiei: Nu trebuie să fim bucuroşi de această cădere dramatică a cotaţiei petrolului

Sursa Pixabay

Preţul scăzut al combustibilului şi al energiei ne poate ajuta pe moment, dar nu ar trebui să fim bucuroşi de această cădere dramatică a cotaţiei petrolului, pentru că în viitor vom asista la o scădere a ritmurilor de investiţii, a declarat, duminică, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

“Da. Preţul scăzut (din energie n.r.) ne poate ajuta, cotaţia mondială scade şi este normal, pentru că a scăzut cererea foarte mult, dar acesta nu este un lucru bun pentru economie. Căderea consumului înseamnă o scădere a producţiei şi înseamnă, de asemenea, şi o scădere a încasărilor companiilor din energie, ceea ce va duce în viitor la o scădere a ritmurilor de investiţii. Da, ne ajută pe moment, trebuie să folosim acest lucru, dar cred că nu trebuie să fim bucuroşi de aceasta cădere dramatică a cotaţiei petrolului”, a precizat Popescu, la Realitatea TV.

Barilul de petrol Brent era cotat vineri dimineaţa pe piaţa futures de la Londra cu 29,49 dolari, în creştere cu 4,1 % faţă de joi la închidere, după măsurile luate de o serie de guverne pentru a contracara efectele crizei provocate de COVID-19, conform agenţiei EFE, citat de Agerpres.

Preţul barilului din Marea Nordului, de referinţă în Europa, a închis sesiunea de joi de la International Exchange Futures, din Londra, la 28,28 dolari barilul.

Pe de altă parte, preţul petrolului Texas a închis vineri cu o scădere semnificativă, de 10,67 %, până la 22,53 dolari barilul.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (02/12/2020)

Corectia valorii dividendului brut per actiune

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/12/2020)

Semnarea unui contract de creditare: ProCredit Bank - Dendrio

TURBO LONG ON BRD GROUPE SICIETE GENERALE SA (RCBRDTL3) (02/12/2020)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG - modificare limita variatie din 03.12.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (02/12/2020)

Incheierea procesului de fuziune a societatilor de servicii energetice

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 - 27.11.2020