Update articol:

Ministrul Educaţiei, înainte de şedinţa de lucru de la Palatul Cotroceni: Ne dorim deschiderea şcolilor

Din punct de vedere al măsurilor de siguranță, școlile sunt pregătite să se redeschidă în 8 februarie, a spus ministrul

Ministerul Educaţiei îşi doreşte redeschiderea şcolilor nu numai pentru intrarea în normalitate, ci şi pentru a se putea recupera din pierderile generate de predarea online, a declarat joi ministrul Sorin Cîmpeanu.

“Din punctul de vedere al Ministerului Educaţiei lucrurile sunt foarte clare: ne dorim deschiderea şcolilor. Ne dorim deschiderea şcolilor nu numai pentru intrarea în normalitate, ci şi pentru a putea recupera din pierderile generate de predarea online”, a precizat el, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, potrivit Agerpres.

Joi este programată la Palatul Cotroceni o şedinţă de lucru a preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Florin Cîţu, miniştrii Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol. Surse politice au precizat că discuţia vizează o posibilă redeschidere a şcolilor în semestrul al II-lea, care începe pe data de 8 februarie.

“Nu poţi să recuperezi pierderile generate de online tot în online. Ai nevoie de şcoli deschise, ai nevoie de implicarea fiecărui cadru didactic în acţiuni remediale. Noi am identificat resursele de finanţare, avem nevoie de implicarea fiecărui cadru didactic şi de o bună înţelegere între cadre didactice, elevi şi părinţi. Nu dorim şi nu vrem să ne depăşim limitele de compentenţă ale educaţiei. Vor veni (la reuniunea de la Cotroceni – n.r.) colegii responsabili din Ministerul Sănătăţii, cei din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi cei responsabili de campania de vaccinare”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă Ministerul Educaţiei este gata să înceapă şcoala pe data de 8 februarie în cazul în care situaţia epidemiologică o va permite, Cîmpeanu a răspuns: “Din punctul de vedere al sistemului de educaţie, cu siguranţă da. Vom folosi toată această perioadă pentru a verifica în ce măsură sunt pregătite şcolile din România din toate perspectivele pentru că, chiar dacă se va reuşi ceea ce ne dorim cu toţii, vor trebui respectate măsurile de distanţare fizică şi protecţie asigurată elevilor şi cadrelor didactice”.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020