Update articol:
Reacţii la anunţul Ralucăi Turcan privind posibilitatea îngheţării anului şcolar:

Ministrul Educației: Scenariul înghețării anului școlar nu este luat în calcul; Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Părinţilor – “O declarație iresponsabilă”

Scenariul înghețării anului școlar nu este luat în calcul, a declarat luni, ministrul Educației, Monica Anisie, pentru Edupedu.ro, după ce vicepremierul Raluca Turcan afirmase la RFI că repetarea anului școlar este una din variante.

“La acest moment, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la mai multe scenarii, uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene. Doamna vicepremier a făcut referire la astfel de scenarii care și în statele UE se iau în calcul. Așa cum am declarat și pana acum, scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul (…) Nu luăm în calcul să amânăm examenele cu un an”, a spus ministrul Educației, potrivit sursei citate de stiripesurse.ro.

La rândul său, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a reacționat dur, într-o intervenție la Antena3, după ce vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că sunt luate în calcul trei scenarii în privinţa anului şcolar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului iniţial, evaluările sunt decalate sau anul şcolar va fi repetat. El a calificat declarația vicepremierului ca fiind „iresponsabilă și incalificabilă”, precizând că nu se pot închide situațiile școlare cu notele de până acum.

Într-o postare pe Facebook, Iulian Cristache susține că Raluca Turcan aruncă în spațiul public un scenariu care nu a fost luat în calcul de nimeni. „Dacă are de gând să repete anul școlar, de ce naiba ne mai chinuim cu on-line-ul?”, întreabă retoric Cristache.

„Dna Turcan vine si aruncă-n spațiul public un scenariu care nu a fost luat în calcul de nimeni.
MEC, împreună cu toți partenerii sociali sunt în contact permanent. Măcar să ne fi intrebat si pe noi… când lansează această idee.
Dacă are de gând să repete anul școlar, de ce naiba ne mai chinuim cu on-line-ul?
Doar întreb…”, a scris Iulian Cristache și pe Facebook.

Turcan: Trei scenarii pentru anul şcolar – evaluări conform calendarului, decalate sau repetarea anului

 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER