Update articol:

Ministrul Energiei, despre situația minerilor: “Au fost politicieni care au încercat să se suie pe valul de proteste, dar nu te poți duce fără soluții în Valea Jiului”

În ultimele două zile au fost politicieni care ”au încercat să se suie pe valul de proteste ale minerilor”, a declarat aseară ministrul Energiei, Virgil Popescu, la B1 TV, explicând că nu a mers în Valea Jiului pentru că problema nu era încă rezolvată, iar prezența sa acolo ”nu ar fi fost benefică”.

“Nu cred că ortacilor le-a trecut prin minte să vină din nou în București, pur și simplu au protestat pentru întârzieri la plata salariilor”, a mai spus Virgil Popescu, declarându-se convins că România anului 2021 nu s-ar mai putea confrunta cu o mineriadă .

”Eu am avut discuții încă de vineri cu liderii de sindicat. Problema plății salariilor era rezolvată, vineri seară a apărut în Monitorul Oficial ordonanța prin care și companiile în insolvență să poată beneficia de acest Fond de garantare a creanțelor salariale. Premierul a fost foarte deschis, a venit la Ministerul Energiei, a discutat și dânsul cu liderii de sindicat. Pe perioada de weekend, protestul a luat o oarecare amploare, au venit politicieni, au încercat să se suie pe valul de proteste, cu toate că oamenii își declarau cu adevărat nemulțumirea pentru întârzierea plății salariilor. Nu cred că a fost de bun augur ce au făcut anumiți lideri politici, să se ducă acolo și să vorbească. (…) Nu cred că prezența mea ar fi fost benefică sâmbătă și duminică, în condițiile în care știam că din Fondul de garantare al creanțelor salariale nu se pot plăti tichetele de masă, ajutorul de transport pe care minerii le solicitau. Nu te poți duce fără soluții în Valea Jiului. Nu era soluție de propus în Valea Jiului, nefiind soluția. Soluția s-a găsit astăzi de către doamna ministru al Muncii și am aprobat în ședința de Guvern din seara aceasta normele metodologice. (…) Când avem toate soluțiile conturate, vom merge cu certitudine și vom discuta și cu minerii. Nu e vorba de a fugi, problema e să te duci să rezolvi. (…) Voi merge cu certitudine acolo în condițiile în care am rezolvat această problemă și vom rezolva și problema pe termen lung”.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (26/02/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BERMAS S.A. (BRM) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ALRO S.A. (ALR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

COMELF S.A. (CMF) (26/02/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AEROSTAR S.A. (ARS) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020