Update articol:

Ministrul Energiei: Săptămâna viitoare Romgaz va semna contractul pentru preluarea zăcământului Neptun Deep de la Exxon

Sursa foto: Facebook

Contractul dintre Romgaz şi Exxon pentru preluarea participaţiei americane în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră va fi semnat săptămâna viitoare, a anunţat vineri, pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Am avut discuţii cu cei de la Romgaz şi de la Petrom şi, odată ce vor intra în acest proiect, noi vom încerca să urgentăm şi să ardem nişte etape, să ajutăm cât se poate cu partea birocratică, cu avizele care nu au fost încă luate, în aşa fel încât să grăbim acest lucru”, a adăugat Popescu.

El a precizat, pentru a elimina orice fel de speculaţii, că perimetrul Neptun Deep nu face parte din zona continentală câştigată de România în procesul de la Haga cu Ucraina.

“Este în apele teritoriale româneşti încă de la început. Acum vedem, mai bine ca oricând, ce înseamnă o umbrelă de securitate a Alianţei Nord-Atlantice”, a susţinut oficialul guvernamental.

Potrivit acestuia, “nimeni nu pune problema securităţii investiţiilor în România”.

“În viitorul apropiat, producţia României de gaze se va dubla, iar asta înseamnă independenţă completă a ţării noastre şi, totodată, vom deveni furnizor de securitate energetică naţională. Şi, având în vedere că vom avea suficient gaz, estimăm că şi preţurile se vor aşeza”, a completat el.

 

Acţionarii Romgaz au aprobat tranzacţia cu Exxon şi un dividend brut total pe acțiune repartizat din profitul net realizat în anul 2021 și din rezultatul reportat, de 3,80 RON/acțiune

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023