Update articol:
FRANŢA ÎI CERE LUI DONALD TRUMP SĂ NU SE AMESTECE ÎN POLITICA INTERNĂ FRANCEZĂ

Ministrul francez de finanţe: Protestele sunt o “catastrofă” pentru economie

Bruno Le Maire, ministrul francez de finanțe, consideră că protestele “Vestelor Galbene” din întreaga ţară sunt o lovitură gravă pentru companii și pentru economia națiunii.

“Este o catastrofă pentru afaceri”, a declarat Le Maire duminică, în timp ce vizita magazinele din Paris la o zi după protestele agresive. “Este o catastrofă pentru economia noastră”, a mai spus el.

În Paris, mulți comercianți şi-au baricadat sâmbătă ferestrele, în așteptarea protestelor care au avut loc la Paris. Galeriile Lafayette și Printemps au fost închise într-o zi de weekend din decembrie, care ar fi trebuit să fie vârf pentru cumpărăturile de vacanță.

VESTELE GALBELE – Proteste în Franţa, Belgia şi Olanda (video) – vezi declaraţia lui Trump

 

Ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, l-a invitat duminică pe preşedintele american Donald Trump să nu se amestece în politica internă franceză:
“Îi spun lui Donald Trump şi preşedintele Republicii (Emmanuel Macron) i-a spus de asemenea: «Noi nu participăm la dezbaterile americane, lăsaţi-ne să trăim viaţa noastră de naţiune»”, a declarat el la emisiunea “Le Grand Jury” de la RTL/Le Figaro/LCI.

Preşedintele american Donald Trump a criticat, pe Twitter, acordul de la Paris privind combatarea schimbărilor climatice, precizând că mişcarea Vestelor galbene în Franţa este dovada că acest acord nu funcţionează.

„Acordul de la Paris nu funcţionează aşa de bine pentru Paris. Proteste şi revolte peste tot în Franţa. Oamenii nu vot să plătească mulţi bani, în mare parte către ţări din lumea a treia (care sunt conduse îndoielnic), ca să protejeze poate mediul. S-a cântat «Îl vrem pe Trump». Iubesc Franţa”, a scris preşedintele american pe Twitter.

Jean-Yves Le Drian s-a declarat “îngrijorat” pentru democraţie şi instituţiile franceze: “Sunt ministru al afacerilor externe, călătoresc peste tot în lume şi ştiu, putând constata în unele ţări, cât de fragilă este democraţia; ea poate fi fragilă şi acasă şi deci lansez un apel la reconciliere prin dialog pentru că acesta este modul nostru de a fi”.

Şeful diplomaţiei franceze a declarat că se simte “foarte îngrijorat” când aude apeluri la “insurecţie”.

“Când am aud cuvinte rostite în piaţa de lângă Champs-Elysées cum că Macron va sfârşi precum (John) Kennedy, eu spun că există riscuri pentru Republică”, a precizat  Jean-Yves Le Drian. Deputatul formaţiunii “La République En Marche” – partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron – din Pas-de-Calais, Benoît Potterie, a primit vineri un glonţ prin poştă la biroul său, însoţit de un mesaj scris de mână: “Data viitoare, îl vei primi între ochi”.

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021