Update articol:

Ministrul rus al Energiei: Prețul petrolului ar putea scădea la 30 de dolari, dacă nu se va prelungi acordul de reducere a producţiei

Alexander Novak a mai spus că Rusia și Arabia Saudită au un mare potențial pentru creşterea comerţului dintre cele două ţări şi pentru a implementa noi proiecte. https://minenergo.gov.ru/ Alexander Novak a mai spus că Rusia și Arabia Saudită au un mare potențial pentru creşterea comerţului dintre cele două ţări şi pentru a implementa noi proiecte. https://minenergo.gov.ru/

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat, astăzi, că nu exclude un scenariu în care prețul petrolului ar putea scădea la 30 de dolari pe baril, dacă acordul global, încheiat între Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alte state din afara cartelului, privind reducerea producţiei nu va fi extins, conform Reuters. 

Novak a declarat că există riscuri mari pe piaţă legate de supraproducţie şi că Moscova trebuie să monitorizeze mai mult piaţa petrolului pentru a putea lua în iulie o decizie echilibrată. 

Ministrul saudit al energiei, Khalid al-Falih, prezent la Moscova pentru discuții cu omologul său rus, a declarat că au fost luate măsuri pentru a preveni un declin brusc al prețului petrolului.

Alexander Novak a mai spus că Rusia și Arabia Saudită au un mare potențial pentru creşterea comerţului dintre cele două ţări şi pentru a implementa noi proiecte. 

 
 

Pentru Rusia, Arabia Saudită este unul dintre cei mai importanți parteneri din regiunea Golfului, a mai spus Alexander Novak în cadrul unei sesiuni plenare. “Există o dorință reciprocă de a intensifica cooperarea în diverse domenii, cum ar fi energia, industria, utilizarea pașnică a energiei atomice, inovarea, agricultura și sectorul spațial”, a mai declarat Alexander Novak.

Potrivit Ministerului Energiei al Rusiei, în primul trimestru al anului 2019, cifra de afaceri ruso-saudită s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut și s-a ridicat la 420,4 milioane dolari.

“Unul dintre punctele-cheie ale creșterii relațiilor economice ruso-saudite este cooperarea în domeniul investițiilor. Au fost deja realizate investiții în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari în proiecte comune din Federația Rusă “, a adăugat Novak. În același timp, un domeniu important de cooperare comercială și economică între Rusia și Arabia Saudită este energia, a mai spus Alexander Novak.

De la 1 ianuarie, pentru a sprijini creşterea preţurilor, OPEC şi alţi producători de ţiţei (alianţa OPEC+) au decis să reducă producţia cu 1,2 milioane bpd, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019. La reuniunea de la Viena, din 25-26 iunie, ar urma să se decidă dacă pactul va fi extins. Dar întâlnirea ar putea fi amânată până în 3-4 iulie, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

O altă sursă din OPEC a declarat: “Discutăm o creştere a producţiei, dacă preţul barilului de ţiţei urcă spre 80 de dolari. Totul depinde de nivelul la care se vor situa preţurile în mai şi iunie”.
 

 

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Finalizarea programului de rascumparare a actiunilor proprii

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/07/2020)

Convocare AGEA pentru data de 21 august 2020

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.06-03.07.2020