Update articol:

Ministrul saudit al energiei spune că OPEC va lăsa politica în afara deciziilor privind strategia petrolului

Ministrul saudit al energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman / Sursa foto: Twitter
  • Vorbind marți la CNBC, ministrul saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, a spus că însăși existența organizației depinde de o separare a misiunii sale de a stabiliza prețul petrolului de alți factori geopolitici.

  • Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au votat în favoarea unei rezoluții a Adunării Generale a ONU, la începutul acestei luni, care îndeamnă Rusia să abandoneze invazia și să retragă toate trupele.

  • Prințul Abdulaziz a spus că există alte forumuri prin care Regatul își poate exprima opinia cu privire la acțiunile Rusiei, ceea ce este în concordanță cu răspunsul global.

Ministrul energiei al Arabiei Saudite a declarat că OPEC+ va ține politica departe de luarea deciziilor în favoarea „binelui comun” de stabilizare a prețurilor la energie.

Pe măsură ce guvernele și organismele internaționale din întreaga lume evită Rusia – un exportator important de petrol și partener al organizației interguvernamentale cu 13 exportatori majori – din cauza invaziei sale în Ucraina, OPEC și țările aliate producătoare de petrol au refuzat până acum să le urmeze exemplul.

Vorbind marți la CNBC, ministrul saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, a spus că însăși existența organizației depinde de o separare a misiunii sale de a stabiliza prețurile petrolului de alți factori geopolitici, chiar și în cazul unei invazii larg condamnate.

Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au votat în favoarea unei rezoluții a Adunării Generale a ONU, la începutul acestei luni, care îndeamnă Rusia să abandoneze invazia și să retragă toate trupele, iar prințul Abdulaziz a spus că există alte forumuri prin care Regatul își poate exprima opinia cu privire la acțiunile Rusiei, care este în conformitate cu răspunsul global.

„Când vine vorba de OPEC+ – mi-aș lua privilegiul de a spune că mă ocup de 35 de ani și știu cum am reușit să ne compartimentăm diferențele politice față de ceea ce este pentru binele comun al tuturor”, a spus prințul Abdulaziz la CNBC, în cadrul  Summitul Guvernului Mondial de la Dubai.

„Acea cultură este infiltrată în OPEC+, așa că atunci când intrăm în sala de ședințe OPEC sau în clădirea OPEC, toată lumea își lasă politica afară.”

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (30/01/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 ianuarie - 27 ianuarie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023